Agenda Constructiilor
Vineri, 30 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Usi automate promovate sub marca proprie, prin Bit Windoors
Usi automate promovate sub marca proprie, prin Bit Windoors
Producatori & Furnizori 28 Apr 2009 12:27

 

Dragos Paun (42 de ani)
Functia/firma: director general al Bit Windoors;
Studii: Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Universitatea Politehnica - Bucuresti;
Experienta profesionala: 18 ani in domeniu;
Hobby: excursii, sporturi (schi freeride, windsurfing, motociclism enduro, mountain-bike).

 

Compania Bit Windoors este specializata in comercializarea de sisteme de operare automata a usilor, produse de Tormax Automatic - Elvetia si Royal Boon Edam - Olanda. Pentru domeniul casnic, societatea promoveaza elemente de actionare automata pentru porti/usi de garaj, fabricate de Fadini, Proteco, sau Tau – Italia. Usile rezistente la foc, precum si cele de siguranta sau speciale, cu inchidere ermetica, fac parte din gama de produse realizate de Metaflex - Olanda si Ninz - Italia.

- Care este structura livrarilor din 2008?
- In ultima perioada, ne-am indreptat atentia spre executia/instalarea de usi de garaj, rezidentiale si industriale, sub marca proprie (WinDoors). De aceea ne-am reorganizat activitatea, schimband totodata si numele companiei. In prezent, produsele proprii reprezinta aproximativ 15% din totalul vanzarilor. Un procent de 40% din incasari este cel aferent usilor glisante cu actionare automata Tormax, urmate de usile de garaj casnice si industriale (WinDoors si Hormann) cu o pondere de 30% si de cele rotative Boon Edam, cu 20%. Diferenta de 10% reprezinta aportul vanzarilor marginale de usi speciale si accesorii pentru inchidere si control al accesului. In anii anteriori, nu am avut diferente semnificative in ceea ce priveste structura vanzarilor, acestea efectuandu-se, in general, in aceleasi proportii. Cele mai importante livrari se fac in Bucuresti si reprezinta aproximativ 50% din comenzile totale. Totodata, circa 10% din incasarile firmei au fost corespunzatoare activitatilor de asistenta tehnica si mentenanta. Avem puncte de service in teritoriu, iar din informatiile noastre rezulta ca suntem singura firma din domeniu capabila sa asigure servicii specializate la nivel national, chiar si pentru alte marci de usi automate.

- Cum estimati nivelul incasarilor pentru 2009?
- In ceea ce priveste cifra de afaceri, pana in 2006 am avut un ritm de crestere mai alert. In intervalul 2006-2008, acesta s-a atenuat, in primul rand din cauza lipsei de resurse umane, de angajati specializati, fapt ce a franat mult ritmul de crestere a firmei. In 2008, majorarea cifrei de afaceri a fost de circa 17% fata de 2007 (cand am consemnat 6,8 milioane de lei), ajungand astfel la nivelul de aproximativ 8 milioane de lei. Acum, insa, situatia s-a schimbat radical si, in ceea ce ne priveste, nu pot face previziuni despre evolutia firmei in 2009, deoarece lucrurile pot fi necontrolabile in perioada imediat urmatoare. Este foarte dificil sa ne dam seama de trendul pietei, deoarece aceasta este sezoniera, in cazul nostru. De obicei, in lunile de iarna, pana spre primavara, inregistram pierderi, in sezonul estival recuperam si abia in toamna reusim sa devenim profitabili. Acum, la inceputul lui 2009, inregistram pierderi, dar nu putem sti daca acestea se datoreaza sau nu recesiunii economice. Ne propunem sa mentinem macar nivelul vanzarilor din 2008 si sa ne consolidam pozitia pe piata de profil. Masurile pe care le vom lua in cazuri extreme de criza se rezuma la restrangerea activitatii si la efectuarea de restructurari ale personalului, avand in vedere, eventual si renuntarea la anumite spatii inchiriate. Singurul aspect pozitiv la care indraznesc sa sper in aceste momente de criza economica este faptul ca multi lucratori calificati plecati peste hotare se vor reintoarce in tara si poate vom avea angajati mai eficienti.

- Ce program
e de investitii ati derulat in ultima perioada?
- Compania a realizat, in 2007, investitii ce au vizat cresterea capacitatii de depozitare. Pentru 2008, sumele alocate au fost destinate dotarii cu utilaje noi. Toate acestea au necesitat un efort financiar de circa 0,2 milioane de lei. In 2008 a fost finalizat procesul de fabricatie de usi sectionale Windoors pentru garaje rezidentiale si industriale. Totalul unitatilor livrate la nivel national sub aceasta marca a fost de aproximativ 300 de bucati. Pe termen scurt, dorim sa consolidam cota de piata a produselor noastre si, totodata, sa continuam parteneriatele cu colaboratorii actuali. In ultimii doi ani, am implementat un program de tip ERP, prin care controlam intreaga activitate contabila, financiara, de gestiune si de productie. Software-ul ne permite, printre altele, inclusiv optimizarea gestiunii stocurilor, firma noastra avand peste 3.000 de repere in nomenclator, iar nivelul minim de stoc depinde de consumul mediu. In ceea ce priveste exporturile, acestea au fost sporadice, in sensul ca am avut cateva lucrari in tari vecine cu Romania, derulate de clienti traditionali, care s-au extins si in afara granitelor tarii. Proiectele pe care le avem in derulare sunt numeroase, dar in contextul actual au devenit confidentiale Vindem si instalam usi pentru o multitudine de obiective: centre comerciale, banci, hoteluri, spitale, cladiri de birouri, hale industriale etc. Un astfel de proiect, mai cunoscut, la care tocmai am instalat usile de intrare, este constituit de primul imobil de birouri din complexul Sema Park.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMelmas_1octAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere