Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - VELUX numeste pe Lars Petersson ca nou CEO, dupa pensionarea lui David Briggs
VELUX numeste pe Lars Petersson ca nou CEO, dupa pensionarea lui David Briggs
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 01 Sep 2022 12:11
Grupul VELUX il desemneaza pe Lars Petersson in calitate de nou CEO, pentru a-l inlocui pe David Briggs, care a decis sa se pensioneze. Lars Petersson este in prezent Presedinte si CEO al Hempel si se va alatura companiei VELUX pe 1 noiembrie 2022. Anders Götzsche, CFO al VELUX, va ocupa functia de CEO interimar pana la aceasta data.
Lars Petersson a ocupat anterior functia de presedinte si CEO al Hempel, o companie globala cu sediul in Danemarca, din domeniul vopselelor. Inainte de Hempel, Lars Petersson a ocupat functii de conducere de top management in compania suedeza Inwido, producatoare de usi si ferestre si in compania franceza producatoare de pardoseli, Tarkett. Incepand cu 2019, Lars Petersson este membru al Consiliului de administratie al companiei Dovista, parte din Holdingul VKR.
„Lars Petersson are o experienta vasta si un palmares puternic obtinute in cadrul companiilor globale de productie din industriile conexe. Sub conducerea sa, Hempel a lansat cu succes o strategie de crestere ambitioasa, cu un accent clar pe clienti si un angajament la fel de puternic de a deveni lider in sustenabilitate. Sunt increzator ca am gasit persoana potrivita in Lars pentru a conduce dezvoltarea continua a VELUX”, declara Jørgen Jensen, presedintele consiliului de administratie al Grupului VELUX.
„Sunt onorat si incantat ca mi s-a oferit oportunitatea de a conduce Grupul VELUX mai departe. Lucrez in industria materialelor de constructii de doua decenii si am admirat intotdeauna VELUX pentru marca si calitatea sa puternica – compania are o traditie profunda de a defini o intreaga industrie, mentinand in acelasi timp un puternic simt al responsabilitatii sociale. Astept cu nerabdare sa devin parte din VELUX si sa ajut la realizarea ambitiilor stabilite in strategia recent lansata de a creste compania, ridicand in acelasi timp stacheta pentru conducerea unei afaceri sustenabile”, spune Lars Petersson.
Lars Petersson are 53 de ani si este originar din Suedia. Locuieste in zona Copenhaga impreuna cu sotia sa, Annica, cu care are doi copii adulti.
 
David Briggs se va pensiona de la VELUX
Dupa cinci ani la conducerea Grupului VELUX, David Briggs se va retrage din functia de CEO in septembrie.
„David a avut o cariera de succes in cadrul companiei VELUX, de aproape 30 de ani, iar sub conducerea sa timp de cinci ani in calitate de CEO, povestea de succes VELUX a continuat si a accelerat. Imi pare rau de plecarea lui , dar ii respect pe deplin dorinta de a petrece mai mult timp cu familia”, afirma presedintele VELUX, Jørgen Jensen.
„Impreuna cu consiliul de administratie si cu o echipa de conducere executiva puternica, David a pus in aplicare o strategie interesanta, menita sa asigure o crestere semnificativa catre 2030 si sa conduca cu adevarat drumul in ceea ce priveste sustenabilitatea in sectorul constructiilor. Ramanem pe deplin dedicati fundamentelor acestei strategii”, continua Jørgen Jensen.
„A fost cea mai mare onoare si privilegiu din viata mea sa conduc VELUX si sa reprezint aceasta companie magnifica si pe toti colegii mei remarcabili. Din 2018, am obtinut rezultate cu care ne putem mandri cu totii – rezultate care depasesc ceea ce multi credeau ca ar fi posibil. Acest lucru se datoreaza atat angajamentului colegilor mei, cat si al partenerilor, al furnizorilor nostri si, desigur, al clientilor nostri”, declara CEO David Briggs.
„Cred cu adevarat ca tot ce este mai bun urmeaza sa vina pentru VELUX, asa cum este prevazut in strategia corporativa pe care am lansat-o in 2021 si care deja incepe sa dea rezultate vizibile. Este greu sa las in urma ceva ce iubesc si in care cred atat de mult. Dar simt ca este momentul potrivit pentru mine si pentru familia mea. Cu un consiliu puternic, sustinut de actionarii pe termen lung care au sprijinit VELUX intr-o maniera incredibila, nu am nicio indoiala ca VELUX va continua sa creasca si va continua sa fie ceea ce este probabil cea mai buna afacere cu materiale de constructie din lume pentru multi ani de acum inainte”, continua David Briggs.
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
top 500
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
top 500
concelex
Ubitech
FRONTALE
viarom
Acvatot 2019
rigips
CDS
strabag nivel 1
quadratum
top 500
noark
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander