Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CAT: Actualizari tehnologice pentru incarcatorul frontal cu transmisie electrica
CAT: Actualizari tehnologice pentru incarcatorul frontal cu transmisie electrica
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 14 Ian 2022 11:20
Avand la baza tehnologia solida a motoarelor cu reluctanta variabila, ce valorifica experienta Caterpillar de peste 15 ani in materie de transmisii electrice, actualizarile aduse incarcatorului frontal Cat® 988K XE permit o viteza la coborarea in panta cu pana la 10% mai mare, o tractiune si o forta hidraulica de penetrare imbunatatite ce asigura o productivitate mai buna cu pana la 5%, anunta un comunicat Bergerat Monnoyeur, dealer exclusiv Caterpillar in Romania.
Noua Pedala-Go de pe 988K XE are trei niveluri dinamice de franare, pentru a le permite operatorilor actionarea mai usoara a pedalei din dreapta. Functia standard Tire Slip Prevention reduce deraparea si uzura anvelopelor pentru a creste durata de viata a anvelopelor si a reduce costurile de proprietate.
Noile functii optionale Cat Autodig simplifica faza de sapare, optimizand ciclul de sapare cu pana la 10%. Tehnologia de prevenire a blocarii la ridicare gestioneaza automat forta de penetrare la sapare, pentru a preveni blocarea hidraulica in timpul ridicarii frontale, astfel incat 988K XE sa petreaca mai putin timp in gramada de material.
Noua functie Cat Operator Coaching ajuta la cresterea eficientei utilajului si ofera timpi de ciclu cu pana la 15% mai rapizi, precum si factori de umplere a cupei cu 10% mai buni. De exmplu, aceasta functie indica modul de a reduce in mod corespunzator cursa, a evita trepidatiile la sapare, a patrunde in gramada cu cupa dreapta, a reduce inaltimea de descarcare si a utiliza kickout-ul. De asemenea, feedback-ul de instruire are ca rezultat un consum de combustibil cu pana la 15% mai mic.
 
Eficienta crescuta
Tehnologia de actionare cu reluctanta variabila regasita pe 988K XE, dovedita in conditii reale de operare, mareste eficienta generala cu 25% si eficienta in aplicatii de incarcare frontala cu pana la 49%, comparativ cu modelul 988K. Operarea in modul economic reduce turatia nominala a motorului Cat C18 pentru a scadea si mai mult consumul de combustibil. Viteza hidraulica crescuta si timpii de ciclu mai rapizi obtinuti de 988K XE reduc timpii de ralanti si consumul de combustibil, pentru a creste eficienta incarcatorului. Reducerea emisiilor cu efect de sera, prin operarea unui model cu transmisie electrica in raport cu unul cu transmisie mecanica, este echivalenta cu pana la 1 an de consum de energie electrica pentru aproximativ 10 locuinte.
O noua supapa de directie si control integrat (STIC™) asigura o operare cu pana la 47% mai silentioasa, iar sistemul ofera un control precis al utilajului, cu miscari minime ale bratului, pentru a creste confortul si a imbunatati acuratetea si eficienta incarcarii. Prin reglarea pedalei din stanga de la 100% la 25%, noul sistem de control al fortei de penetrare (RSC) reduce potentialul de derapare a rotilor, fara insa a reduce eficienta hidraulica. Noul sistem hidraulic de control pozitiv al debitului (PFC) creste eficienta, capacitatea de umplere a cupei si capacitatea de reactie, pentru a livra performante solide.
Datele sunt afisate pe monitorul din cabina in timp real, iar functia disponibila Cat Payload permite cantarirea precisa a materialului incarcat, pentru a imbunatati eficienta de incarcare a camioanelor prin reducerea supraincarcarii / subincarcarii lor. Iar cand se alatura tehnologia optionala Advanced Productivity, 988K XE ofera informatii cuprinzatoare despre sarcina utila, contribuind la imbunatatirea productivitatii operationale si a profitabilitatii.
Incarcatorul frontal 988K XE are o sarcina utila nominala de 11,3 tone, atunci cand lucreaza cu material dens (roca), si de 14,5 tone, cu material afanat, putand fi echipat cu o gama extinsa de cupe cu capacitati de la 4,7-13 mc. Performantele utilajului sunt adecvate pentru a oferi incarcare eficienta din 3 treceri a camionului rigid Cat 770G de 38,2 tone si din 4 treceri a camionului Cat 772G de 46,8 tone. In configuratia high-lift asigura incarcarea din 5 treceri a camionului rigid Cat 773G de 55,3 tone si din 6 treceri pentru camionul Cat 775G de 64 tone.
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
rigips
MAKITA
FRONTALE
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
grundfos
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023