Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - CELCO: Exigentele nZEB cresc cererea de materiale pentru constructii sustenabile
CELCO: Exigentele nZEB cresc cererea de materiale pentru constructii sustenabile
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 04 Iul 2022 06:21
Constructiile nZEB (nearly zero energy building = cladiri cu un consum de energie aproape de zero) au devenit noul standard in constructii si, conform legislatiei in domeniu (Legea 372/2005, Directiva 2010/31/UE), se impune ca orice cladire noua sa fie nZEB, adica sa aiba o rezistenta termica a peretelui exterior de minim 4 m2K/W.
Cladirile sunt raspunzatoare pentru peste 40% din totalul emisiilor de CO2 si, de aceea, este mai mult decat evidenta importanta pe care trebuie sa o acordam constructiilor noi.
"Eficienta energetica si reducerea amprentei de carbon reprezinta noile sisteme de evaluare care ghideaza industria constructiilor.
Viziunea noastra pe termen lung ne-a trasat o singura directie: aceea a investitiilor continue in modernizarea fabricilor, in reducerea consumurilor energetice, digitalizarea si automatizarea proceselor de productie si in dezvoltarea produselor cu performante ridicate.
Grija noastra permanenta pentru dezvoltarea sustenabila a oraselor s-a concretizat cu lansarea, in urma cu 4 ani, a sistemului de termoizolare naturala Izomineral, o solutie perfect compatibila cu standardul de constructie nZEB.
Desi ne lovim inca de o legislatie invechita, sustinem eforturile tuturor celor care contribuie alaturi de noi la formarea noii generatii de cumparatori, mult mai informati si dornici sa aduca in proiectele lor solutiile cele mai moderne. Daca cererea pentru materiale de constructie sustenabile, cum este gama BCA CELCO, a devenit un criteriu al calitatii in constructii, noul produs de termoizolare naturala, IZOMINERAL, desavarseste alegerea pentru proiecte NZEB", spun reprezentantii Celco, producator de materiale pentru constructii ce dezvolta produse pentru cladiri sustenabile.
 
 
Dublare a cererii pentru termoizolatia Izomineral
Potrivit Celco, clientii isi configureaza proiectele in functie de necesitati: de la zidaria termoizolatoare perfecta, Megaterm, la cea care ofera un echilibru intre rezistenta la compresiune si termoizolatie, Megaterm Plus sau Standard, la zidarie fonoabsorbanta si rezistenta pe toate fetele, Superblock si Structoterm.
"Peste toate acestea, desi suntem la inceput de drum cu termoizolatia naturala minerala Izomineral, remarcam, de la an la an, dublarea cererii pentru acest produs inovator, semn ca transformarea in bine a inceput. Tot mai multi beneficiari isi indreapta atentia spre materiale ecologice si trainice, in perspectiva unui trai sanatos", spun reprezentantii Celco.
 
Ansamblul Rezidential Salcamilor - un etalon nZEB
Un model etalon de constructie nZEB este Ansamblul Rezidential Salcamilor, amplasat chiar in mijlocul Constantei. Ansamblul este compus din 61 de apartamente distribuite pe 3 tronsoane de inaltimi diferite (1/6/9 nivele), dar care se armonizeaza perfect cu architectura zonei.
Realizat din BCA CELCO de 30 cm grosime + termoizolatie minerala Izomineral de 10 cm grosime, peretii exteriori au o rezistenta medie la transfer termic de 4,75 m2K/W.
Peretii despartitori dintre apartamente sunt realizati din BCA CELCO Structoterm si Superblock, asigurand astfel o izolare fonica superioara.
 
 
Planseele de beton armat au fost termoizolate cu vata bazaltica, iar structurile de beton la imbinarile dintre tronsoane cu CELCO Megaterm, obtinand astfel o rezistenta termica medie de peste 6,3 m2K/W. Toate acestea au concurat la atingerea punctajului maxim, A, in certificatul energetic. Acest lucru se traduce prin variatii minime de temperatura la interior si costuri minime pentru utilitati.
Conform Celco, termoizolatia, fiind realizata doar din materii prime naturale si in perfecta armonie cu materialul suport (BCA), este un produs conceput ca alternativa sanatoasa si durabila pentru termoizolarea locuintelor, ce aduce si extra beneficii:
  • clasa de rezistenta la foc A1 - nu arde, nu degaja fum sau noxe, nu se deformeaza in contact cu focul;
  • stabilitate structurala - are rezistenta la compresiune si fete drepte;
  • respirabilitate - permite transferul de vapori de aer din incaperi spre exterior si elimina problemele legate de aparitia condensului si a mucegaiului;
  • rezistenta in timp - nu necesita inlocuire periodica, nu este atacat de rozatoare, nu se deformeaza in contact cu apa;
  • sinergie - compatibilitatea dintre Izomineral si BCA este totala, acestea fiind realizate din aceleasi materii prime naturale. In plus, mortarele recomandate pentru lipire si spacluire sunt realizate in aceeasi fabrica si sunt perfect adaptate acestor tipuri de suprafete.
"Toate demersurile noastre sunt dedicate cresterii calitatii vietii, reducerii poluarii, promovarii unui mod de trai echilibrat si armonios: prin materialele de constructie pe care le producem, prin retehnologizari si modernizari, prin evenimentele sportive pe care le organizam si sustinem, prin Padurea Celco si, in general, prin atitudinea noastra ca jucator important al comunitatii in care ne desfasuram activitatea", conchid reprezentantii Celco.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
konsent
ness project
concelex
strabag nivel 1
viarom
EDIT-Structural
noark
CDS
siniat
MAKITA
quadratum
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander