Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DAIKIN: Noile pompe de caldura hibride sunt cu pana la 60% mai eficiente energetic
DAIKIN: Noile pompe de caldura hibride sunt cu pana la 60% mai eficiente energetic
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 21 Mar 2024 11:49
O pompa de caldura hibrida este un sistem inovator care combina eficienta unei pompe de caldura cu flexibilitatea unei centrale termice pe gaz in condensare. In termeni simpli, pompa de caldura hibrida este un dispozitiv care transfera caldura dintr-un mediu la altul, economisind energie si reducand astfel emisiile de CO2.
Functionarea acestor pompe se bazeaza pe extragerea caldurii din aerul exterior, indiferent de temperaturile exterioare. In aceasta maniera, incalzirea locuintei devine un proces extrem de eficient din punct de vedere energetic. Multe despre beneficiile ecologice ale utilizarii pompelor de caldura hibride au fost transmise de reprezentantii Daikin romania si sunt redate in continuare.
 
Economia de energie si reducerea emisiilor de CO2
Eficienta energetica superioara a pompelor de caldura hibride este de necontestat. Spre deosebire de sistemul traditional de incalzire, acestea extrag caldura din aerul exterior si o utilizeaza pentru incalzirea locuintei tale. Aceasta metoda este extrem de eficienta din punct de vedere energetic, pompele de caldura hibride fiind cu pana la 60% mai eficiente decat incalzirea traditionala.
Aceasta eficienta energetica superioara permite economii cosiderabile de bani pe termen lung, contribuind, in acelasi timp, la reducerea emisiilor de CO2. Pompa de caldura hibrida utilizeaza mai putina energie decat metodele traditionale de incalzire, ceea ce duce la o reducere semnificativa a emisiilor de dioxid de carbon.
"Un exemplu remarcabil de pompa de caldura hibrida este modelul Daikin Altherma. Aceasta pompa de caldura se distinge prin capacitatea sa de a comuta automat intre functionarea pe baza de caldura si cea a centralei termice pe gaz in condensare. In plus, pompele de caldura hibride Daikin ofera un nivel ridicat de confort al climatizarii pe tot parcursul anului", au precizat reprezentantii Daikin.
 
Costurile pe termen lung si rentabilitatea investitiei
O pompa de caldura hibrida are un design compact care necesita spatiu minim pentru instalare, facandu-l ideal pentru renovari sau inlocuirea vechilor centrale termice. In plus, costul de investitie este mai mic in comparatie cu alte sisteme de incalzire, iar costurile de intretinere sunt reduse datorita tehnologiei avansate pe care o foloseste.
Investitia initiala intr-o pompa de caldura hibrida este rentabila pe termen lung. Desi costul initial poate fi mai mare decat cel al unui sistem traditional de incalzire, economiile pe termen lung vor compensa acest cost, deoarece pompele de caldura hibride sunt de pana la 10-15% mai eficiente decat centralele termice pe gaz in condensare, ceea ce se reflecta in facturile de energie mai mici.
In plus, pompele de caldura hibride sunt concepute pentru a rezista mult timp si a functiona eficient. Utilizand tehnologia de condensare, acestea furnizeaza incalzire si apa calda menajera, reusind sa fie mai eficiente decat centralele traditionale pe gaz.

Furnizeaza incalzire si apa calda menajera cu 10-15% mai eficient decat centralele termice pe gaz in condensare
Sistemul performant al pompelor de caldura hibride permite o recuperare eficienta a caldurii, ceea ce conduce la o economie de energie semnificativa. Spre deosebire de centralele termice pe gaz, pompele de caldura hibride ofera o eficienta superioara.
"Tehnologia de condensare folosita de aceste pompe de caldura redefineste eficienta energetica. Nu este doar vorba de a incalzi un spatiu, ci de a valorifica la maximum energia utilizata. Aceasta tehnologie, asociata cu un sistem hibrid, permite recuperarea caldurii care in mod normal ar fi fost pierduta. Astfel, nu doar ca te bucuri de un confort sporit, dar faci si o alegere responsabila din punct de vedere energetic", au explicat reprezentantii Daikin.
Performantele superioare ale pompelor de caldura hibride se traduc prin confort sporit pentru utilizator. Acestea asigura o incalzire uniforma si constanta a locuintei si furnizeaza apa calda menajera intr-un mod eficient. Asadar, pompele de caldura hibride reprezinta o investitie inteligenta, atat din punct de vedere economic, cat si ecologic.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CDS
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Ubitech
noark
theda mar
siniat
EDIT-Structural
viarom
leviatan
konsent
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander