Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Deceuninck: Platforma Elegant deschide arhitectilor noi oportunitati de design
Deceuninck: Platforma Elegant deschide arhitectilor noi oportunitati de design
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2021 16:30
Deceuninck, lider in domeniul sistemelor pentru ferestre si usi din PVC, a lansat recent platforma Elegant, prin care deschide arhitectilor noi oportunitati de cooperare si design. Sistemele se caracterizeaza prin design contemporan cu geometrie modulara si sunt disponibile in trei stiluri: Rustic, Urban si Modern.
"Indiferent de conceptul compozitiei stilistice, proiectul raspunde conditiilor legislative si tehnologice momentului realizarii acestuia. Ferestrele si usile sunt elementele active care, pe langa incadrarea in designul casei, trebuie sa asigure o perioada cat mai indelungata si functiunile de comunicare, protectie, izolare si stabilitate. In practica alegerii unui sistem de profile, unul din factorii de selectie risca sa fie supraevaluat - costul sau subevaluat - designul sau performanta, pentru a raspunde particularitatilor proiectului considerate importante. Platforma Elegant elimina paradigma «compromisului inevitabil», niciun factor al sistemului de profile nefiind «sacrificat» in detrimentul proiectului sau bugetului. Cu Elegant, se obtine o imagine premium nemaiintalnita pana acum la ferestrele din PVC, cu parametri de top in categorie", spun reprezentantii Deceuninck.
 
Inovatie si geometrie modulara
Elegant este primul sistem de profile din PVC care ofera posibilitatea crearii unor imagini complet diferite, in functie de designul potrivit unui proiect. Acest lucru este posibil prin interschimbabilitatea profilelor de rama si cercevea, prin nucleul modular iCOR.
Modularitatea universala oferita de conceptul iCOR permite combinatia unuia din cele 3 profile de rama (76/84*/115 mm) cu oricare din cele 5 profile de cercevea (ThermoFibra Infinity, Abstract, Origin, Infinity si Grando*) in configuratii potrivite oricarui stil de design. Cu un inventar minimal de profile, se pot realiza ferestre si usi potrivite stilistic oricarui tip de proiect.
(*- disponibil din 2021)
Registrul de utilizare a platformei Elegant este largit prin utilizarea profilelor ThermoFibra cu insert longitudinal din fibra de sticla - profilele metalice fiind eliminate sau a armaturilor termoizolante rigide Forthex - crescand capacitatea de izolare termica a ferestrelor.
 
 
Protagonist al designului si luminii
Inovatia tehnica este completata de preocuparea pentru imagine. Adoptand o linie contemporana de design, Deceuninck reuseste sa confere ferestrelor o imagine superioara perceptiei clasice de «ferestre din PVC». Seria de profile Elegant primeste un tratament cromatic inovativ, prin Smart Colours, fiind disponibile peste 50 de culori pentru folii. Decoroc este tehnologia patentata prin care sunt aplicate pe profil granule de poliuretan si poliamida, tratate ulterior la temperaturi inalte. Rezulta o suprafata elastica, mata si fin rugoasa, rezistenta la zgariere, intemperii si murdarie. Acest strat asigura in timp o buna stabilitate a culorilor si este usor de curatat. Disponibil in 16 culori, armonizate in paletarul celor 3 stiluri propuse.
"Descoperiti profilul ce ofera o alternativa de imagine la aluminiu, dar are proprietatile PVC-ului. Elegant Abstract prezinta un design minimalist si rafinat, cu unghiuri drepte si miez gri ce sugereaza aspectul metalic, cu fetele exterioare ale ansamblului rama si cercevea coplanare. Profilele armate cu ThermoFibra ofera deschideri de pana la 250 cm inaltime pentru panourile de sticla. Prin profile zvelte, ferestrele asigura cea mai mare suprafata de lumina posibila, la aceleasi dimensiuni de fereastra", explica reprezentantii Deceuninck.
 
Focus pe stilurile Elegant
Deceuninck defineste 3 stiluri de cladiri si pentru fiecare a creat un "mood board" ce contine elemente caracteristice acestuia. Registrul de texturi si culori este armonizat cu materialele de constructie specifice fiecarui stil. Ferestrele cu profile Elegant sunt potrivite atat constructiilor noi, cat si celor supuse renovarii.
● Rustic - dominat de texturile de lemn: gama lemn natural propune tonuri calde de esente ce intaresc caracterul rustic al unei case si gama lemn colorat selecteaza culori specifice stilului traditional.
● Urban - culori sobre, puternice, pe tonuri de gri, potrivite unui ambient urban - industrial.
● Modern - profilele zvelte si minimaliste sunt accentuate cu tonuri si texturi metalice rafinate.
 
 
Designul special al structurii interioare a profilului si utilizarea garniturii mediane termosudate din fabricatie, confera platformei Elegant performante fara egal in categoria de 76 mm:
● Uf = pana la 0.93 W/mpK in varianta standard;
● Uf = pana la 0.88 W/mpK in combinatie cu ThermoFibra si Forthex - recomandate si pentru case pasive;
● 6 camere, dimensiunile ramei de la 76x69 mm, a cercevelei, de la 80x77 mm;
● inaltime vizibila minima in categorie, de 109 mm (ThermoFibra) si 112 mm (standard);
● retragerea planului sticlei cu numai 9 mm fata de exteriorul cercevelei (7 mm cu ThermoFibra) ofera, impreuna cu inaltimea vizibila minima, cea mai mare suprafata de lumina la aceleasi dimensiuni de panou de tamplarie;
● pachet de sticla (sau panouri termoizolante pentru usi) cu grosime pana la 59 mm (71 mm Elegant Abstract), ceea ce permite insertul de elemente de protectie solara.
***
Noua platforma consolideaza pozitia grupul Deceuninck, de lider al inovatiei, in domeniul sistemelor pentru ferestre si usi din PVC. Cu peste 82 de ani de experienta in industria polimerilor, gestionand curent 5 platforme de profile dezvoltate impreuna cu grupurile active de clienti, analizand tendintele in proiectarea cladirilor, dorintele beneficiarilor si noile cerinte legislative privind sustenabilitatea, Deceuninck aplica o strategie unica privind imbunatatirea performantei, optimizarii si designului noului sistem de profile. Pe scurt, putem spune ca Deceuninck face prima revolutie de sistem in domeniul ferestrelor si usilor din PVC.
Multitudinea de posibilitati pe care arhitectii si producatorii de ferestre le au utilizand platforma Elegant, pornesc de la principiile inovatoare aplicate cercetarii permanente. Performanta superioara in proiectarea, productia si exploatarea ferestrelor se poate obtine doar cu un sistem de profile inovativ.
"Deceuninck este o companie situata in avangarda inovatiei, dar si a responsabilitatii fata de mediul inconjurator. Deceuninck ofera produse ecologice, 100% reciclabile, cu durata lunga de utilizare, timp in care sporesc confortul caselor si asigura izolatia, siguranta, acustica si calitatea aerului. Deja un procent semnificativ de material din interiorul profilelor Elegant are la baza PVC reciclat. Lider al revolutiei eco, Deceuninck investeste permanent in economia circulara. Construind camine sustenabile nu este doar un slogan, ci si o invitatie profesionistilor cu acelasi crez", explica reprezentantii Deceuninck.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ness project
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
konsent
Ubitech
CDS
quadratum
theda mar
viarom
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander