Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - RESIDEO lanseaza gama integrata de produse pentru protectia la incendiu in locuinte
RESIDEO lanseaza gama integrata de produse pentru protectia la incendiu in locuinte
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 27 Oct 2022 12:44
Resideo Technologies Inc., unul dintre cei mai importanti furnizori globali de solutii de confort si securitate in locuinte, a anuntat ca noua sa gama de detectoare Honeywell Home R200 pentru CO, fum, caldura si detectoare combinate este disponibila pe scara larga in Europa. Noua gama este potrivita pentru majoritatea aplicatiilor rezidentiale, inlocuind portofoliul anterior Seria X.
Noul portofoliu de produse cuprinde cele mai avansate tehnologii din domeniu. In plus, proprietarii de locuinte beneficiaza si de un design elegant si modern, care se integreaza usor in decorului fiecarei locuinte. Produsele sunt disponibile in sase tari din Europa de Est, inclusiv Romania, si au o durata de viata de 10 ani si o garantie de 10 ani.
Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo Romania, subliniaza importanta extinderii gamei in mai multe tari: „Produsele avansate de protectie impotriva incendiilor in locuinte sunt esentiale, mai ales in piete precum Romania, unde inca avem peste 7.000 de incendii pe an inregistrate doar pe segmentul rezidential. Un avantaj important al gamei consta in faptul ca pot functiona integrat, raspunzand celor mai importante nevoi ale clientilor. In plus, produsele ofera utilizatorilor informatii importante despre calitatea aerului din interiorul locuintei, pentru a asigura un mediu ideal pentru sanatatea si siguranta tuturor”.
Intoxicatia cu monoxid de carbon este al doilea cel mai mare risc specific echipamentelor de incalzire pe baza de combustibili fosili, dupa cel de incendiu. Cu ocazia lansarii noii game de produse, Resideo a realizat un sondaj la nivel regional despre nivelul de constientizare al publicului cu privire la riscurile prezentei acestui gaz in aerul interior.
Rezultatele arata ca romanii sunt printre cei mai expusi din acest punct de vedere, in conditiile in care peste 90% dintre locuinte au aparate de incalzire cu ardere interna. Cu toate acestea, romanii se dovedesc a fi bine informati cu privire la ce trebuie sa faca in cazul unei intoxicatii. Cei mai multi romani (61%) au instalat sau intentioneaza sa instaleze detectoare de monoxid de carbon in locuintele lor.
Monoxidul de carbon este un gaz generat de arderea incompleta a combustibililor fosili. Acest gaz este inodor si extrem de toxic. Cele mai frecvente efecte ale intoxicatiei cu monoxid de carbon sunt durerile de cap, ametelile, pierderea cunostintei sau chiar decesul.
Studiul comandat de Resideo arata ca majoritatea romanilor (93%) stiu ce trebuie sa faca in caz de intoxicatie cu monoxid de carbon. Cu toate acestea, aproximativ 40% dintre respondenti au declarat ca nu stiau ca dispozitivele de incalzire ii pot expune riscului de intoxicare cu monoxid de carbon. 7% dintre romani au declarat ca au suferit in viata lor o intoxicatie cu monoxid de carbon. In comparatie, ponderea respondentilor care au declarat ca au suferit un incendiu in casa/apartament a fost de doua ori mai mica (3%).
Sondajul a vizat, de asemenea, locuitori din Polonia, Slovacia, Republica Ceha si Ungaria. In aceste tari, ponderea echipamentelor de incalzire fara combustibil in domeniul rezidential depaseste 30%.
 
Noua gama de produse ajuta instalatorii profesionisti si consumatorii sa protejeze ceea ce conteaza cel mai mult in locuinte, oferind:
- Fiabilitate dovedita si testata, cu toate certificarile europene, specifice tarilor in care se vinde produsul.
- Un plus de liniste: in prezent aceasta este singura gama - care cuprinde detectoare de CO, fum, caldura, detectoare combinate si detector de Dioxid de carbon R200C2 – care vine cu o durata de viata de 10 ani si o garantie de 10 ani standard.
- O mai buna notificare a utilizatorului final prin intermediul detectoarelor interconectate, care pot declansa simultan detectoarele de CO, fum si caldura.
- Nu este nevoie sa cumparati un modul radio separat pentru ca dispozitivele sa fie interconectate wireless. Solutiile Resideo au deja modulul radio incorporat.
In plus, proprietarii de locuinte se pot baza pe un design elegant si modern care se potriveste cu estetica decorului fiecarei locuinte.
 
Caracteristici cheie ale detectorului de CO:
- Durata de viata de 10 ani, garantie 10 ani
- Semnalizare final perioada functionare
- Design super-slim
- Semnalizare sonora si cu text rosu pentru persoane cu deficiente de auz
- Mod silentios/mut
- Semnalizare baterie descarcata
- Protectie in caz de interventie neautorizata
 
Caracteristici cheie ale detectoarelor de fum, de caldura si combinate:
- Senzor termic (pentru detectorul de caldura)
- Durata de viata de 10 ani, garantie 10 ani
- Montaj pe tavan sau perete
- Interconectare wireless
- Interconectare cu maximum 12 dispozitive
- Autotestare automata
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
grundfos
noark
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
viarom
strabag nivel 1
CDS
theda mar
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica