Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home
RESIDEO: Romanii, printre cei mai expusi la intoxicatia cu monoxid de carbon Imprimare Email
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 01 Feb 2023 13:21
Resideo Technologies Inc., furnizor global de solutii de confort si securitate pentru locuinte, a lansat campania educationala „Mai multa siguranta acasa” pentru constientizarea pericolelor intoxicatiei cu monoxid de carbon in locuinte. Campania include un sondaj realizat la nivel regional, in cinci tari, despre nivelul de constientizare a pericolelor asociate emisiilor acestui gaz. Tarile in care a fost realizat studiul sunt Polonia, Republica Ceha. Romania, Slovacia si Ungaria. Campania contine, de asemenea, un videoclip animat educativ, care va fi promovat in mediul online.
Rezultatele sondajului regional Resideo subliniaza ca romanii sunt printre cei mai expusi intoxicatiilor cu monoxid de carbon. Insa, in general, romanii stiu ce trebuie sa faca in caz de intoxicare cu CO, dar detin putine informatii despre acest gaz. Astfel, mai mult de o treime dintre cei chestionati considera eronat ca acest tip de gaz poate fi mirosit.
Monoxidul de carbon este un gaz generat de arderea incompleta a combustibililor fosili. Acest gaz este inodor si extrem de toxic. Toate dispozitivele de incalzire care functioneaza prin arderea unui combustibil prezinta riscul de a emite monoxid de carbon.
O treime dintre romanii intervievati (37%) cred ca in locuinta lor ar putea avea loc o intoxicatie cu monoxid de carbon. 6 din 10 romani stiu ca acest gaz poate fi emis de aparatele de incalzire din locuinta (62%). Efectele intoxicatiei cu monoxid de carbon indicate corect de romani sunt durerile de cap, ametelile si decesul.
Majoritatea romanilor (93%) stiu ce trebuie sa faca in caz de intoxicatie cu monoxid de carbon. Doar 3% dintre cei intervievati spun ca nu iau nicio masura pentru a se proteja de intoxicarea cu monoxid de carbon. Jumatate dintre romani spun ca detin deja un detector de monoxid de carbon. Atunci cand aleg un detector de CO, romanii se ghideaza in primul rand dupa certificatele detinute de aparat. Apoi iau in considerare pretul si, in cele din urma, marca echipamentului.
7% dintre romani au suferit intoxicatii cu monoxid de carbon in timpul vietii. Mult mai putini, respectiv 3%, au suferit un incendiu de casa/apartament.
Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo Romania, subliniaza importanta extinderii gamei in mai multe tari: „Monoxidul de carbon prezinta un pericol grav la interior, mai ales in tarile in care incalzirea se face prin dispozitive de ardere. Faptul ca acest gaz nu poate fi detectat cu simturile obisnuite - nu este vizibil, nu miroase - face si mai importanta prezenta unui detector modern in locuinta pentru a oferi locuitorilor informatii precise pe care sa se bazeze in luarea deciziilor pentru siguranta celor dragi”.
Resideo a lansat recent in Europa noua gama de detectoare de Honeywell Home R200 pentru CO, fum, caldura si detectoare combinate. Noua gama, disponibila si in Romania, este potrivita pentru majoritatea aplicatiilor rezidentiale si inlocuieste portofoliul anterior seria X, fiind completata de detectorul de dioxid de carbon R200 C2, un produs lansat recent la nivel regional.
Noul portofoliu de produse Honeywell Home R200 dispune de cele mai avansate tehnologii din domeniu. Proprietarii de locuinte beneficiaza de un design elegant si modern, care sa se integreze in estetica decorului casei. Produsele au o durata de viata de 10 ani si o garantie de 10 ani.
Produsele ajuta instalatorii profesionisti si consumatorii sa protejeze ceea ce conteaza cel mai mult acasa, oferind:
- Fiabilitate dovedita si testata, cu toate certificarile europene, specifice tarilor in care se vinde produsul.
- Un plus de liniste: in prezent aceasta este singura gama - care cuprinde detectoare de CO, fum, caldura, detectoare combinate si detector de Dioxid de carbon R200C2 – care vine cu o durata de viata de 10 ani si o garantie de 10 ani standard.
- O mai buna notificare a utilizatorului final prin intermediul detectoarelor interconectate, care pot declansa simultan detectoarele de CO, fum si caldura.
- Nu este nevoie sa cumparati un modul radio separat pentru ca dispozitivele sa fie interconectate wireless. Solutiile Resideo au deja modulul radio incorporat.
Extinderea gamei de produse R200 si disponibilitatea acesteia in Europa vine dupa ce Resideo a introdus pe piata detectorul de dioxid de carbon (CO2) R200C2-A in Europa de Vest la inceputul anului trecut. R200C2-E este acum disponibil si in sase tari din Europa de Est.
Spotul video poate fi urmarit aici. Clipul face parte din campania Resideo „MAI MULTA SIGURANTA ACASA”, lansata in Europa Centrala si de Est, in Bulgaria, Republica Ceha, Romania, Slovacia si Ungaria. Obiectivul este educarea pe marginea pericolelor intoxicarii cu monoxid de carbon. Mai multe informatii despre campanie puteti gasi aici.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
leviatan
viarom
quadratum
Ubitech
noark
strabag nivel 1
EDIT-Structural
MAKITA
ness project
rigips
Acvatot 2019
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CDS
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander