Agenda Constructiilor
Vineri, 23 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROCKWOOL: Solutii optimizate pentru termoizolarea fatadelor
ROCKWOOL: Solutii optimizate pentru termoizolarea fatadelor
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Sep 2014 13:02
Anveloparea imobilelor cu sisteme din vata minerala si folosirea pe scara extinsa a acestui material la lucrarile de izolare constituie realitati incontestabile ale pietei de profil din Romania, iar ROCKWOOL este unul dintre cei mai importanti furnizori specializati in livrarea unor astfel de produse. Una dintre solutiile cele mai avansate din punct de vedere tehnic, disponibila in portofoliul companiei este reprezentata de FRONTROCK MAX E, reprezentand placi rigide din vata bazaltica de tip "dual density", destinate izolarii fatadelor. Modelul prezinta excelente proprietati mecanice, precum si o rezistenta deosebit de mare la solicitarile exterioare generate de factorii agresivi de mediu. De asemenea, nivelul de izolare termica este foarte ridicat, coeficientul de conductibilitate declarat atingand valoarea λ = 0,036 W/mK. Fiind realizate din doua straturi integrate de vata bazaltica, placile rigide sunt, de asemenea, hidrofobizate in masa. 
 
Vata minerala in dublu strat, cu proprietati inalte de performanta
Stratul superior, cu o grosime de pana la 20 mm, prezinta o densitate sporita care confera materialului anduranta sporita atat la actiuni mecanice, cat si la impact. In ceea ce priveste partea inferioara, aceasta contribuie in mod activ la imbunatatirea caracteristicilor de termoizolare. Pentru montaj, sistemul dispune de o inscriptionare speciala, ce asigura pozitionarea corecta a placilor. Amortizarea investitiei aferente izolarii unei fatade cu FRONTROCK MAX E se realizeaza in doi ani, dupa care se intra intr-o perioada de eficientizare caracterizata prin costuri scazute pentru incalzire si conditionare a aerului. Aceasta se intampla intrucat termoizolatia reduce consumul de energie in perioada sezonului rece si retine caldura in interior, in vreme ce in sezonul estival impiedica patrunderea radiatiei solare dinspre exterior, reducand astfel consumul de electricitate aferent functionarii echipamentelor HVAC. Totodata, gratie caracteristicii de permeabilitate la vapori, panourile previn aparitia fenomenului de condens. Produsul este livrat la grosimi ce variaza intre 60 mm si 200 mm, avand o rezistenta termica cuprinsa intre 1,65 m2K/W si 5,55 m2K/W. Clasa de rezistenta la foc este A1, conform prevederilor EN 13501-1, factorul de rezistenta la difuzia vaporilor este μ = 1, iar forta de incarcare punctuala are valoarea de 250 N. FRONTROCK MAX E detine marcajul european de conformitate CE, testele de verificare a caracteristicilor de performanta fiind realizate de laboratorul EMI, din Ungaria. 
 
Structuri ventilate realizate cu AIRROCK HD
Un alt produs de mare performanta este AIRROCK HD (high density), utilizat pentru realizarea de fatade ventilate, executia peretilor de zidarie de tip sandwich si constructia unor elemente de compartimentare. Produsul este prezentat sub forma unor placi rigide din vata bazaltica, hidrofobizate in masa, recomandate pentru caracteristicile deosebite de protectie termica si fonica, precum si pentru cele de siguranta in caz de incendiu. Montajul se poate realiza in schelet de sustinere vertical sau orizontal, optional fiind disponibila varianta cu strat suplimentar destinat imbunatatirii caracteristicilor de performanta, realizat din fibra de sticla si folie din aluminiu. Placile AIRROCK HD sunt permeabile la vapori, stabile din punct de vedere dimensional si rezistente la mediul alcalin. De asemenea, datorita faptului ca sunt produse de tip mineral, acestea au o anduranta deosebita la actiunea daunatorilor si nu exercita efecte negative asupra sanatatii oamenilor. Sortimentul face parte din clasa A1 din punct de vedere al reactiei la foc, coeficientul de conductibilitate termica fiind de 0,035. Caldura specifica se incadreaza in limitele prevazute de standardul EN 12524, fiind de 1.030 J/kgK, iar punctul de topire este mai mare de 1.000 °C. Materialul este livrat la grosimi ce variaza intre 60 mm si 220 mm, cu o lungime de 1.000 mm, respectiv latime de 600 mm. In functie de gabarit, rezistenta termica RD este cuprinsa in intervalul 1,10 m2K/W pentru modelele cu grosime de 40 mm si 6,25 m2K/W pentru cele de 220 mm. Placile AIRROCK HD sunt ambalate in folie de polietilena termocontractabila, marcata cu numele producatorului, iar pe eticheta aferenta sunt furnizate toate caracteristicile tehnice reprezentative. 
 
***
Conform cercetarilor realizate pana in prezent, vata minerala constituie o solutie optima pentru realizarea lucrarilor de izolare. Valoarea coeficientului de conductivitate termica λ este, in cazul acestui material, foarte scazuta si garanteaza, astfel, diminuarea semnificativa a pierderilor de energie. Calculele efectuate de experti indica pentru o casa neizolata cu suprafata de 100 mp un consum anual, pentru incalzire de 20.000 kWh, echivalent a 2.600 mc de gaze naturale. Prin implementarea unor solutii corecte, este posibila reducerea acestor niveluri pana la 4.000 kWh sau 520 mc de gaze naturale, fapt ce scade masiv vulnerabilitatea la oscilatiile preturilor energiei. Grupul Rockwool este angajat in mod ferm pe calea dezvoltarii unor solutii viabile care sa garanteze atingerea acestor obiective de sustenabilitate. 
 
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKelmas_1octALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere