Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - TeraPlast anunta obtinerea certificarii PAS 1075 pentru gama de tevi din polietilena
TeraPlast anunta obtinerea certificarii PAS 1075 pentru gama de tevi din polietilena
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2020 14:20
TeraPlast, liderul pietei de tevi din PVC si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de instalatii din Romania, anunta obtinerea certificarii PAS 1075 pentru gama sa de tevi din polietilena. Aceasta certificare garanteaza o calitate a tevilor in concordanta cu standardele internationale si confirma o durata de serviciu de minim 100 de ani a produselor de acest tip.
„Obtinerea standardului PAS 1075 pentru produsele noastre reprezinta oportunitati noi in participarea la proiectele derulate de clientii nostri in care este ceruta respectarea acestui standard. Totodata este o dovada a faptului ca ne respectam angajamentul de a produce materiale de constructii la cele mai inalte stardarde europene, cu materii prime de calitate, si ne respectam promisiunea de a contribui si mai mult la reducerea dependentei Romaniei de importuri”, a declarat Nicu Rosu, director de operatiuni si investitii TeraPlast.
Certificarea PAS 1075 este confirmarea ca produsele respecta specificatia tehnica publicata de Deutsches Institut für Normung, si defineste o noua clasa de produse din polietilena PE 100 RC, ce are rezistenta crescuta la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar fata de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. Spre deosebire de standardele de baza ale produselor, PAS 1075 indica performante superioare a produsului si se refera si la cerinte si metode de instalare pentru tevi din polietilena, prin tehnici alternative - fara pat de nisip cu posibila reutilizare a pamantului excavat sau instalare fara sant, prin relining sau bursting. Datorita suprafetei netede a materialului, teava nu acumuleaza depuneri la interior pe parcursul duratei de viata.
TeraPlast are in portofoliu trei grupe de produse pe care le fabrica in acord cu certificarea PAS 1075, respectiv: teava din polietilena PE 100-RC monostrat, teava dublu-strat din PE 100 si PE 100-RC si teava PE 100-RC cu strat protector din PP. Acestea sunt destinate retelelor de transport si distributie pentru: apa potabila, gaze naturale, drenaj si canalizare sub presiune, apa de uz general, canalizari vacuumatice, apa pentru alte aplicatii.
In primul semestru al acestui an, TeraPlast si-a dublat profitabilitatea, EBITDA crescand de la 15,2 milioane de lei la peste 31 milioane de lei, marcand o marja de profitabilitate de 15,7%. Performantele inregistrate de TeraPlast in primul semestru se datoreaza in principal evolutiei liniei de business Instalatii. Aceasta evolutie vine pe fondul contextului favorabil al lucrarilor de infrastructura din primele 6 luni ale anului 2020.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
CDS
Acvatot 2019
EDIT-Structural
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
konsent
siniat
viarom
MAKITA
Ubitech
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander