Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - VELUX: Ferestrele de mansarda pot economisi 39% din energia necesara incalzirii
VELUX: Ferestrele de mansarda pot economisi 39% din energia necesara incalzirii
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 19 Oct 2022 12:48
Potrivit VELUX, unul dintre principalii producatori de ferestre de mansarda, ce comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, ferestrele pentru mansarda pot economisi peste 39% din necesarul energiei pentru incalzirea caselor in Romania. Astfel, scaderea temperaturii din termostat cu 2°C poate fi realizata fara a afecta gradul de confort, ajutand la economisirea a 446,5 KWh/ m2 an, mai ales in contextul crizei energetice din prezent.
Costurile locuintelor reprezinta o provocare pentru multi cetateni din Uniunea Europeana. Chiar si inainte de pandemie, 9,4% dintre persoanele din UE erau deja afectate de supraincarcarea costurilor utilitatilor, alocand mai mult de 40% din venitul lor pentru plata acestora. In prezent, 15% dintre europeni traiesc in conditii precare, iar 50 de milioane de gospodarii sunt afectate de saracia energetica, neputand sa-si incalzeasca locuintele in mod corespunzator iarna.
Potrivit datelor publicate de Eurostat, cea mai mare crestere a inflatiei se inregistreaza in cazul gazelor, media europeana ajungand la 51,4% in luna iunie, ceea ce reprezinta o majorare de 10,7% fata de ianuarie 2022, pe fondul razboiului din Ucraina. Carburantii, inclusiv benzina, motorina si alti combustibili au atins o inflatie de 45,2% in luna iulie. Preturile la electricitate au crescut si acestea foarte mult, cu o inflatie de 29,7%. Acest lucru este consecinta mai multor factori, inclusiv temperaturile ridicate, o iarna si o primavara cu un regim pluviometric scazut ce a dus la seceta, contribuind la scaderea energiei nucleare si hidrolectrice.
Conform raportului Eurostat, rata inflatiei in sectorul energetic inregistreaza in prezent cea mai mare rata din 1997, de cand a fost publicat pentru prima data Indicele Armonizat al Preturilor de Consum.
„Preturile la energie continua sa creasca in Europa si dupa cum confirma datele publicate de Eurostat in luna august, acest proces este, din pacate, departe de a se fi incheiat. In acest context, este foarte important sa ne folosim de eficienta energetica pentru a reduce consumul de energie necesar incalzirii incaperilor in timpul sezonului rece. De exemplu, ferestrele pentru mansarda pot ajuta la economisirea a circa 40% din necesarul de energie pentru incalzirea casei, fara a scadea gradul de confort. Astfel, daca reusim sa obtinem o pozitivitate energetica, diminuand pierderea de energie prin ferestre, nu numai ca facturile de incalzire vor fi mai mici, dar si impactul asupra mediului”, a declarat Noemi Ritea, Director de Piata VELUX Romania, Ungaria si Moldova.
Eficienta energetica, instrumentul esential in economisirea consumului de energie
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Masuratorile efectuate de VELUX au aratat, de asemenea, ca inlocuirea a doua ferestre de mansarda poate reduce energia de incalzire necesara pentru acea incapere cu pana la 11%. Totodata, pierderile de caldura pot fi reduse cu pana la 60% per unitate de fereastra. Astfel, ferestrele pentru mansarda cu geam triplu permit reducerea termostatului cu 1-2°C, fara a pierde nivelul de confort din incapere.
Potrivit reprezentantilor VELUX, in timpul iernii, lumina solara contribuie pozitiv la necesarul de incalzire. Utilizarea automatizata a roletelor si rulourilor asigura cea mai buna reducere a pierderilor de caldura acestea putand fi adaptate in functie de nevoile fiecarui sezon. Mai mult decat atat, roletele exterioare pot imbunatati izolarea ferestrelor in timpul iernii, iar aceasta izolatie suplimentara poate reduce consumul de energie pentru incalzire.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
viarom
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
noark
MAKITA
rigips
quadratum
siniat
theda mar
Acvatot 2019
Ubitech
concelex
konsent

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander