Agenda Constructiilor
Joi, 22 Februarie 2024
Frontale
Home
EfdeN VATRA sustinuta de Alukönigstahl castiga locul I la "Comfort" Solar Decathlon Imprimare Email
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 16 Aug 2022 11:38
Proiectul EfdeN VATRA a castigat locul I la categoria "Comfort" a competitiei Solar Decathlon Europa 2021, cu sprijinul traditional al Alukonigstahl. 
"Sustenabilitatea nu este o tendinta, ci o atitudine pe care echipa Alukonigstahl o respecta si o implementeaza in fiecare zi. Pentru noi si partenerii nostri Schuco si Jansen, sa gandim si sa actionam sustenabil este atat o obligatie, cat si o motivatie - «Motivation Green» al nostru. Fiind o companie din industria constructiilor, ne asumam responsabilitatea pe termen lung si, cu produsele si serviciile noastre, avem posibilitatea de a aduce o contributie activa la o lume mai durabila si pentru eficienta in industria constructiilor", a declarat Atilla Beer, Country Manager AluKonigstahl Romania si Moldova.
AluKonigstahl sustine inca din anul 2018 echipa EFDeN, sprijinind inclusiv participarea acesteia la competitiile Solar Decathlon Europe din 2019 si 2021 (2022). Solar Decathlon Europe este o competitie mondiala singulara, care provoaca echipe universitare ambitioase sa proiecteze, sa construiasca si sa opereze case eficiente din punct de vedere energetic, avansate din punct de vedere tehnic, atractive si responsabile din punctul de vedere al utilizarii resurselor.
In 2021, casa EFdeN Signature a primit oficial certificarea LEED, obtinand 105 din 110 puncte posibile. Acest punctaj o incadreaza la nivelul maxim de certificare - Platinum - fiind pe primul loc in Europa la toate categoriile. "Calitatea si eficienta energetica a tamplariei Schuco oferite de Alukonigstahl au facilitat obtinerea scorului pentru creditele LEED Durability Management si LEED Minimum Energy Performance.
Suntem mandri ca astfel am putut contribui la succesul acestei echipe de tineri entuziasti al caror proiect a primit mai multe premii la competitia SDE 2019, punand Romania pe harta locuintelor sustenabile", adauga Atilla Beer, Country Manager AluKonigstahl Romania si Moldova.
 
 
La competitia Solar Decathlon Europa 2021 (care a avut loc in 2022) tema a fost regenerarea fondului construit existent, iar proiectul cu care echipa EFdeN a intrat in finala a fost constructia EFDeN VATRA. Pe langa conditiile „clasice” de sustenabilitate la care proiectul trebuia sa raspunda, echipa si-a propus sa obtina si o alta certificare: Living Building Challenge -  una dintre cele mai exigente certificari de cladiri sustenabile din lume. In prezent sunt 390 de cladiri certificate LBC si doar 15 au certificatul complet. Provocarea a inclus sapte categorii de performanta sau „petale”: locatie, apa, energie, sanatate+fericire, materiale, echitate si frumusete.
Potrivit reprezentantilor Alukonigstahl, la capitolul materiale, sistemele Schuco au punctat prin faptul ca nu contin substante daunatoare vietii, enumerate in asa numita Lista Rosie a LBC. VATRA a avut o suprafata vitrata foarte mare,  iar suprafetele vitrate pot fi puncte sensibile atunci cand vine vorba de parametri precum etanseitatea sau izolarea fonica. Solutia propusa de catre Alukonigstahl - ferestre din aluminiu Schuco AWS 75.SI+ cu vitraj triplu termoizolant - a asigurat coeficienti de transfer termic la nivel de casa pasiva si izolare fonica performanta. Aceasta solutie si-a dovedit valoarea prin aceea ca la testele din cadrul probei de confort VATRA a avut cel mai bun scor pentru izolarea fonica si al doilea pentru etanseitatea la aer din competitie.
"Concluzia este ca, folosind solutiile potrivite, oamenii pot beneficia de locuinte scaldate de lumina naturala fara a face compromisuri in ceea ce priveste eficienta energetica. Pe langa locul 1 la categoria Comfort si locul trei la House functioning, casa  EfdeN VATRA a primit si premiul People’s Choice. Fie ca sunt usi glisante, ferestre, usi, fatade, sere etc., toate produsele noastre sunt gandite si construite astfel incat sa reziste timp de mai multe generatii. De aceea, solutiile inteligente si eficiente din punct de vedere energetic reprezinta cerinte firesti pentru noi, asemenea unui design frumos, atemporal. Angajamentul nostru pentru materiale durabile, reutilizabile si reciclabile este mare, iar acest lucru ne face sa fim un pionier in industrie pentru ca vrem sa pastram frumusetea lumii", conchide Atilla Beer, Country Manager AluKonigstahl Romania si Moldova.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMLiebher
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
top 500
CDS
top 500
MAKITA
Ubitech
top 500
strabag nivel 1
noark
concelex
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Acvatot 2019
viarom
theda mar
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu