Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - Noul Consiliu Consultativ va include experti in 17 Obiective de Dezvoltare Durabila
Noul Consiliu Consultativ va include experti in 17 Obiective de Dezvoltare Durabila
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 16 Sep 2020 10:17
Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, din cadrul aparatului de lucru al Guvernului Romaniei, a organizat prima intalnire a Retelei Nucleelor pentru Dezvoltare Durabila, la care au participat peste 60 de specialisti din toate ministerele.
„Niciodata nu trebuie sa uitam ca cea mai valoroasa resursa sunt oamenii. Am avut o discutie foarte productiva cu profesionisti din toate ministerele, dornici sa se implice activ pentru a transforma societatea in care traim intr-una mai echitabila si mai atenta la impactul asupra naturii. Inca de cand am gandit Strategia Nationala pentru Dezvoltare Durabila, am proiectat aceste nuclee ca parte a cadrului institutional pentru implementare. Reteaua va asigura o mai buna monitorizare a progresului, un grad ridicat de coordonare si coerenta, dar si continuitate.”, a declarat Laszló Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabila coordoneaza la nivel national implementarea Strategiei nationale pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030. Strategia este orientata catre cetatean si se centreaza pe inovatie, optimism, rezilienta si increderea ca statul deserveste nevoile fiecarui cetatean, intr-un mod echitabil, eficient si intr-un mediu curat, in mod echilibrat si integrat.
Reteaua Nucleelor pentru Dezvoltare Durabila este o structura importanta care va contribui atat la raportarea ORIZONT 2020, cat si la elaborarea Planului de actiune 2030 si raportarile anuale ulterioare, corespunzatoare TINTELOR 2030. Rolul specialistilor din cadrul nucleelor pentru dezvoltare durabila este de a urmari atat implementarea obiectivelor de dezvoltare durabila ce tin de domeniul de activitate al institutiei, cat si sa reprezinte punti de legatura intre fiecare institutie, Departamentul pentru Dezvoltare Durabila si Institutul National de Statistica.
Pentru a asigura implementarea Strategiei, cu sprijinul tuturor ministerelor, Departamentul a reusit consolidarea cadrului strategic institutional prin finalizarea constituirii retelei nucleelor pentru dezvoltare durabila la nivelul autoritatilor publice. De asemenea, a fost infiintat Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila, care reuneste toti ministrii si este prezidat de premier. Totodata, in curand va fi lansata procedura de infiintare a Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabila, ce va fi format din experti pentru fiecare dintre cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabila.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
hilti
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere