Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - OCDE: Romania poate trece la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila
OCDE: Romania poate trece la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2020 09:58
Guvernul Romaniei, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, a gazduit, pe 21 septembrie a.c., videoconferinta “Cat de pregatita este Romania pentru dezvoltarea durabila?”. Doua rapoarte realizate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) au fost prezentate de catre expertii organizatiei, in cadrul evenimentului. Acestea sunt rezultatul unui proiect prin care au fost analizate mecanismele institutionale, de planificare si bugetare care pot contribui la implementarea ”Strategiei Nationale pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030” (SNDDR).
“Demonstram consecventa si determinare in implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabila. Cele doua rapoarte reconfirma pozitia Romaniei de hub regional in promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabila. Am reusit sa construim un cadru regional solid pentru implementarea Strategiei. Cateva exemple sunt nucleele de dezvoltare durabila, formate din aproximativ 100 de specialisti din institutiile publice, Comitetul Interdepartamental prezidat de premier si format din ministri, dar si Consiliul Consultativ pentru dezvoltare durabila, care va reuni 34 de experti”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
Conform expertilor OECD, pandemia Covid-19 a sporit provocarile guvernelor in ceea ce priveste echilibrarea prioritatilor urgente cu cele de implementare pe termen lung a obiectivelor de dezvoltare durabila. Printre recomandarile pentru depasirea acestei perioade se numara integrarea conceptului de dezvoltare durabila in procesele guvernamentale cheie si integrarea indicatorilor sectoriali in setul de indicatori nationali de dezvoltare durabila.
“Cu toate ca trecem printr-o perioada dificila, trebuie sa facem mai mult, atat la nivel individual, cat si la nivelul comunitatilor. Vom continua sa dezvoltam in Romania acea masa critica care sa imbratiseze obiectivele pentru dezvoltare durabila si care sa le promoveze mai departe. Nici noi, nici institutiile europene partenere nu ne-am indepartat de la principiile sustenabilitatii. Dimpotriva, relansarea economica europeana va pune accent pe reducerea emisiilor de carbon. De asemenea, raporturile de tara din cadrul Semestrului European vor fi construite pe cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabila. Cele doua rapoarte lansate astazi ne vor ajuta sa dezvoltam cat mai bine mecanismele institutionale si sa avem o planificare bugetara in concordanta cu noile evolutii internationale”, a adaugat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
***
Peste 60 de specialisti din institutii publice din Romania si din alte tari, dar si experti in domeniul dezvoltarii durabile, au participat online la aceasta videoconferinta, iar rapoartele prezentate astazi sunt rezultatul proiectului de asistenta tehnica finantat de Guvernul Romaniei „Linking policy planning and budgeting to support the implementation of the SDG in Romania” si pot fi accesate la link-urile de mai jos:
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulelmas_1octALLBIMAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere