Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - ONE United infiinteaza un comitet ESG pentru coordonarea agendei de sustenabilitate
ONE United infiinteaza un comitet ESG pentru coordonarea agendei de sustenabilitate
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 12 Apr 2022 10:53
One United Properties (BVB: ONE), principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, anunta crearea unui Comitet de Guvernanta de Mediu, Sociala si Corporativa (ESG) care va asista Consiliul de
Administratie al companiei in definirea strategiei de sustenabilitate. Acesta reprezinta primul Comitet ESG numit de Consiliul de Administratie al unei companii romanesti de tip blue-chip, listate la Bursa de Valori Bucuresti si incluse in indicele BET.
„Inca de la debutul nostru pe Bursa de Valori Bucuresti, am acordat atentie opiniei stakeholderilor nostri pentru a intelege asteptarile lor in ceea ce priveste aspectele de mediu, sociale si de guvernanta corporativa. Incurajati de feedback-ul pozitiv primit de la actionari cu privire la actiunile intreprinse pana acum de compania noastra, cum ar fi publicarea unui raport anual de sustenabilitate, aderarea la Pactul Global al ONU sau colaborarea cu o agentie de rating ESG, am decis sa facem un pas mai departe. Suntem astfel incantati sa numim un Comitet ESG in Consiliu, care va ghida agenda de sustenabilitate a One United Properties, aceasta fiind prima initiativa de acest gen pentru o companie romaneasca listata la bursa si una dintre primele abordari de aceasta natura in randul companiilor locale. Ne angajam sa crestem valoarea generata de One United Properties concentrandu-ne pe problemele de mediu, sociale si de guvernanta corporativa. Avand in vedere importanta pe care stakeholderii din toata lumea o acorda aspectelor ESG, suntem hotarati sa intelegem mai bine riscurile si oportunitatile asociate care provin din acest interes tot mai mare pentru sustenabilitate. Incurajam actionarii, partenerii si clientii nostri sa abordeze acest subiect si sa se alature eforturilor noastre”, a declarat Claudio Cisullo, Presedintele Consiliului de Administratie al One United Properties.
Comitetul ESG va fi format din membri ai Consiliului de Administratie, experti externi si consilieri in domeniu. Componenta finala a Comitetului va fi anuntata dupa alegerea noilor membri ai Consiliului de Administratie, care va avea loc in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 26 aprilie. Co-fondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu si Victor Capitanu, vor face insa parte din comitet alaturi de cel putin un membru independent al Consiliului. In plus, din partea membrilor externi, Zuzanna Kurek, IR manager al One United Properties si fondator Cornerstone Communications, cea mai mare firma IR din Romania care consiliaza emitentii listati la BVB in relatiile cu investitorii, pietele de capital si aspectele de sustenabilitate, va face parte si ea din Comitetul ESG.
Comitetul se va reuni de doua ori pe an pentru a recomanda Consiliului de Administratie strategia generala a companiei cu privire la aspectele ESG. Comitetul va raporta Consiliului de Administratie subiecte curente si emergente legate de aspectele ESG care pot afecta afacerile, operatiunile, performanta sau imaginea publica a companiei sau care sunt relevante pentru companie si actionarii sai si, daca este cazul, va detalia actiunile luate in raport cu acestea. Comitetul va monitoriza actiunile sau initiativele luate pentru a preveni, atenua si gestiona riscurile legate de aspectele ESG care pot avea un impact negativ semnificativ asupra companiei sau care sunt relevante pentru stakeholderi si va oferi indrumari in acest sens. De asemenea, va asista Consiliul de Administratie cu privire la preocuparile partilor interesate legate de aspectele ESG.
Totodata, Comitetul va supraveghea politicile, practicile si performanta companiei cu privire la aspectele ESG, va coordona pregatirea raportului anual de sustenabilitate al companiei si va supraveghea procesul de obtinere a unui rating ESG pentru One United Properties.
Comitetul nou creat se va coordona cu celelalte Comitete ale Consiliului de Administratie pentru probleme specifice ESG care se suprapun, cum ar fi, de exemplu, raportarea riscurilor legate de ESG impreuna cu Comitetul de Risc si Audit sau tintele ESG in planurile de stimulare ale companiei impreuna cu Comitetul de Nominalizare si Remunerare.
Numirea Comitetului ESG in cadrul Consiliului de Administratie face parte dintr-o strategie mai ampla de sustenabilitate pe care dezvoltatorul imobiliar a inceput sa o implementeze la sfarsitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare initiativa de sustenabilitate din lume. In urma acestei aderari, compania s-a angajat sa raporteze anual progresul in domeniul durabilitatii. Primul astfel de raport, Raportul de sustenabilitate 2020, este disponibil AICI. Raportul de sustenabilitate 2021 va fi publicat in prima jumatate a anului 2022.
In februarie 2022, One United Properties a anuntat un parteneriat cu Veolia Romania Solutii Integrate (VRSI), companie membra a Veolia Romania, pentru a implementa solutii energetice inovatoare care vor imbunatati parametrii de sustenabilitate ai dezvoltarilor rezidentiale ONE. In prima faza, VRSI va investi in dezvoltarea si operarea unui sistem de incalzire si racire geoexchange in cadrul a doua dezvoltari – One Lake District si One Peninsula.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
CELCO 2020
hilti
viarom
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
hidroplasto
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
Ubitech
leviatan
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere