Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - REHAU Romania a plantat peste 7.000 de puieti pe un deal in pericol de alunecare
REHAU Romania a plantat peste 7.000 de puieti pe un deal in pericol de alunecare
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 08 Dec 2021 11:23
REHAU Romania si Plantam fapte bune in Romania au plantat 7.145 de puieti de gorun, stejar pendunculat, stejar rosu si artar tataresc in localitatea Cralovat din judetul Timis, pe un deal in pericol de alunecare.
Reprezentanta locala a companiei germane a ales sa se alature in acest an actiunilor de impadurire pe care Plantam fapte bune in Romania le-a inceput inca din 2011. In 2020, REHAU Romania a lansat initiativa „REHAU Community”, prin care si-a asumat misiunea de a sprijini comunitatile locale si a inceput actiunile de plantare.
In 2021, REHAU Romania a contribuit la impadurirea unui deal in pericol de alunecare, pe care nu a existat niciodata o padure, desi se afla intr-o zona impadurita.
„Ne-am alaturat celor de la Plantam fapte bune in Romania pentru ca padurile nu reprezinta doar o oaza de liniste si racoare, ci au un rol major in vietile comunitatilor. Padurile sunt una dintre solutiile de baza in lupta cu schimbarilor climatice, imbunatatesc calitatea aerului si previn alunecarile de teren. Am reusit sa facem inca un pas in demersul nostru de impadurire a zonelor cu probleme din Romania, astfel incat, peste cativa ani sa putem afirma cu mandrie ca am plantat Padurea REHAU. Le multumim partenerilor nostri!”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU Romania.
„Apreciem si salutam decizia companiei REHAU de a se alatura, in premiera, actiunii de impadurire, a dealului de 5 hectare din comuna Cralovat, judetul Timis. Sponsorizarea acordata a acoperit costurile plantarii a 7.145 de puieti de gorun, stejar pedunculat, stejar rosu si artar tataresc, pe o suprafata de 1.5 hectare, si va asigura si bugetul necesar ingrijirilor si completarilor in urmatorii ani. Dorim sa prevenim alunecarea si erodarea dealului in timp dar si sa extindem padurea seculara din zona”, a declarat Andreia Schneider, coordonator Plantam fapte bune in Romania in judetul Timis.
In urmatorii 7-10 ani, pe langa plantarea propriu zisa, initiativa isi asuma monitorizarea si ingrijirea suprafetei impadurite - toaletare, inlocuire - pana cand puetii ajung la stadiul de masiv.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
theda mar
rigips
BogArt
ness project
viarom
concelex
konsent
CDS
leviatan
noark
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander