Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN continua sa sprijine comunitatile cu donatii materiale si financiare
SAINT-GOBAIN continua sa sprijine comunitatile cu donatii materiale si financiare
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 19 Ian 2021 13:53
Saint-Gobain Romania se implica in mod constant in actiuni de responsabilitate sociala, atat prin sprijin financiar, cat si prin materiale de constructii si voluntariat, pentru a asigura confortul si starea de bine a comunitatii in care activeaza. In anul 2020, Fundatia Saint-Gobain a contribuit la finalizarea si inaugurarea Centrului de zi BufKids, printr-o donatie de circa 68.000 de euro, a finantat cu peste 50.000 de euro constructia a 3 sere ale fermei Bio&Co, a renovat si utilat complet trei apartamente familiale pentru 15 copii si tineri aflati in Centrul de Plasament "Speranta" si a donat peste 3.000 de echipamente de protectie pentru echipele medicale din linia intai in lupta impotriva pandemiei de Covid-19.
La Saint-Gobain, actiunile de responsabilitate sociala reprezinta o parte integranta din cultura Grupului, contribuind in mod activ la o serie de proiecte sociale:
● In lupta impotriva pandemiei de Covid-19, gandurile si actiunile echipei Saint-Gobain Romania s-au indreptat catre cadrele medicale. Astfel, peste 3.000 de echipamente de protectie formate din combinezoane au fost achizitionate in urma unei donatii realizate de catre companie si angajatii sai prin intermediul Crucii Rosii Romane. Aceste echipamente au fost distribuite in mod egal catre Spitalul Judetean Calarasi, Spitalul Municipal Turda, Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti, Spitalul Orasenesc Valenii de Munte, Spitalul Judetean din Suceava si Spitalul orasenesc din Branesti.
● Fundatia Saint-Gobain Initiatives a contribuit la finalizarea si inaugurarea in 2020 a Centrului de zi BufKids, in parteneriat cu Habitat for Humanity, prin furnizarea de materiale de constructii, o donatie de circa 68.000 de euro, precum si prin participarea voluntara a 40 de angajati Saint-Gobain la lucrarile de constructii de pe santierul de la Buftea, in 2019. BufKids este un spatiu ce functioneaza ca un after-school si deserveste doua scoli din Flamanzeni si Buciumeni - cartiere defavorizate din Buftea.
● O alta initiativa importanta este cea prin care Fundatia Saint-Gobain a sprijinit Asociatia Ateliere fara Frontiere prin finantarea a peste 50.000 de euro pentru constructia a 3 dintre cele 8 sere ale fermei Bio&Co din Ciocanari, Dambovita. Ferma Bio&Co ofera un loc de munca persoanelor aflate in situatie de excluziune sociala. Legumele si fructele fermei sunt obtinute prin practici care protejeaza mediul si prezerva biodiversitatea, calitatea solului, a aerului si a panzelor freatice, respectand normele europene si nationale ale agriculturii biologice si integrand principiile dezvoltarii durabile.
● Fundatia Saint-Gobain Initiatives, in parteneriat cu Hope and Homes for Children Romania, a renovat si utilat complet trei apartamente familiale din Suceava, Gura Humorului si Falticeni. Astfel, Fundatia a contribuit la incetarea institutionalizarii a 15 copii si tineri aflati in Centrul de Plasament "Speranta". Cei 15 copii s-au mutat recent in noile apartamente, unde se bucura acum de un spatiu de locuit sigur, confortabil, eficient energetic si prietenos cu mediul inconjurator.
● In luna octombrie a anului 2020, Saint-Gobain a lansat jocul BRAIN, pentru a incuraja parteneriatul cu organizatiile de caritate locale, sustinute de Fundatia Saint-Gobain Initiatives, dar si alte cauze sociale ad-hoc care necesita fonduri de urgenta. De fiecare data cand jocul este finalizat, este afisat un contor care permite realizarea unei donatii. Cand suma donata va ajunge la 5.000 de euro, aceasta va fi transferata catre Asociatia Habitat for Humanity Romania.
"La Saint-Gobain, actiunile de responsabilitate sociala constituie activitati esentiale, care fac parte din insusi ADN-ul Grupului nostru. Din dorinta de a oferi acces la locuinte confortabile, eficiente energetic si prietenoase cu mediul inconjurator, in special celor care se afla in situatii vulnerabile, ne-am asumat misiunea de a sustine in mod activ numeroase proiecte de impact pentru comunitatea din care facem parte, contribuind astfel la consolidarea scopului nostru, Making The World A Better Home, care ne determina sa actionam in fiecare zi pentru a face lumea un loc mai frumos si mai sustenabil in care sa locuim", a declarat Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
***
Prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives infiintata in anul 2008, Saint-Gobain se implica in proiecte de responsabilitate sociala, aliniate strategiei sale: integrarea profesionala a tinerilor; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale in scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Proiectele sunt propuse si coordonate de membri ai echipei Saint-Gobain (sau de angajati pensionati din cadrul grupului).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
CELCO 2020
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere