Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home
TERAPLAST sustine proiectul Via Transilvanica si planteaza 5 hectare de padure Imprimare Email
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 18 Aug 2021 10:12
Grupul TeraPlast anunta un parteneriat cu Tasuleasa Social pentru sustinerea activitatii asociatiei in proiectul Via Transilvanica si pentru plantarea a 5 hectare de padure pe soluri degradate in judetul Bistrita-Nasaud. Actiunea de plantare va avea loc sub umbrela campaniei aniversare a Grupului, „Evolutia ne defineste de 125 de ani”.
„Ne bucuram sa ne implicam in proiecte care aduc valoare comunitatii din care facem parte, dar si in proiecte care pornesc de aici si au impact national. Este in firea lucrurilor ca marile companii sa dea inapoi comunitatii si mediului inconjurator. Noi ne indreptam spre proiecte care reprezinta o proiectie exterioara a principiilor de dezvoltare durabila pe termen lung dupa care ne ghidam. Ne-am implicat pentru prima data in sustinerea Via Transilvanica la inceputul proiectului, in 2018, datorita pasiunii cu care vorbea Alin despre el. Astazi este un proiect aplaudat la nivel european, in crestere, care aduna zilnic tot mai multi pasi de calator. Ne mandrim sa fim alaturi de Tasuleasa care dovedeste constant ca poate implementa proiecte cu impact.” a declarat Alexandru Stanean, director general Grup TeraPlast.
Via Transilvanica – drumul care uneste – isi propune sa scoata in fata calatorilor frumusetea peisajelor si a istoriei romanesti pe un traseu care porneste de la Putna si traverseaza tara pana in Drobeta Turnu Severin. In prezent, traseul are 1.077 kilometri amenajati din totalul de 1.400km ai traseului.
„Sintagma „drumul care uneste” vine din nou in intampinarea unei intalniri dintre Tasuleasa Social si compania TeraPlast, companie care a recunoscut cele mai importante valori si nevoi ale momentului actual, valori pe care le sprijina devenind partener in activitatile noastre, si anume actiunile de impaduriri si proiectul Via Transilvanica – turismul responsabil si sustenabil. Aceste doua axe de interes si de dezvoltare locala si comunitara, au devenit de importanta globala – iar noi ne bucuram tare mult ca exista companii care au recunoscut aceasta importanta si sprijina activitati referitoare la aceste probleme. Multumim TeraPlast si sper sa avem o cale buna impreuna pe acest nou drum!” a declarat Alin Useriu, Presedinte Tasuleasa Social.
Pe langa sustinerea proiectului de suflet al asociatiei, Grupul TeraPlast isi uneste fortele cu Tasuleasa Social pentru prima actiune de impadurire desfasurata de Grup, ca parte din campania aniversara din acest an. Actiunea presupune impadurirea, in toamna, a 5 hectare de teren din judetul Bistrita-Nasaud. La actiune vor participa angajatii Grupului TeraPlast si membrii familiilor acestora, impreuna cu voluntarii Tasuleasa.
„Am initiat aceasta actiune cu prilej aniversar si cu planul de a contribui anual la initiativele Tasuleasa pentru a ne asigura impreuna ca impactul pe care il vom avea va fi cu adevarat durabil.” a adaugat Alexandru Stanean.
TeraPlast sustine mai multe initiative locale din Bistrita din zonele sportiv, educational si mediu. Printre altele, este unul dintre sponsorii principali ai echipei de handbal feminin Gloria 2018 Bistrita-Nasaud si desfasoara un program de invatamant profesional dual alaturi de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” si Primaria Bistrita.
Dezvoltarea durabila este parte si din strategia de dezvoltare a operatiunilor Grupului TeraPlast. Anul acesta, prin investitiile in TeraPlast Recycling economia de carbon pe care o realizeaza Grupul TeraPlast va creste la 66.000 de tone pe an.
Grupul are in implementare si o investitie de 12 milioane de euro intr-o fabrica noua pentru ambalaje biodegradabile. De asemenea, TeraPlast este singurul producator din Romania care detine brevet pentru productia de tevi PVC multistrat, cu miez reciclat, pentru canalizari exterioare.
Evenimente recente
• Grupul TeraPlast a devenit in aprilie Semnatar al UN Global Compact, cea mai mare initiativa privata in domeniul guvernantei corporative la nivel mondial. Aderarea voluntara la aceasta initiativa presupune respectarea mai multor principii care graviteaza in jurul drepturilor omului, protejarea mediului, respectarea standardelor muncii si politici anti-coruptie.
• TeraPlast a raportat o crestere de 71% a profitului net in primul semestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe structura actuala a business-ului. Cifra de afaceri s-a majorat cu 40%, in timp ce EBITDA a urcat cu 47%, fata de S1/2020.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
concelex
rigips
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
konsent
Acvatot 2019
Ubitech
noark
siniat
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
CDS
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander