Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - VELUX a castigat Premiul EY pentru sustenabilitate la categoria strategie climatica
VELUX a castigat Premiul EY pentru sustenabilitate la categoria strategie climatica
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2022 12:03
Pe 13 septembrie, Grupul VELUX a fost desemnat castigator al Premiului pentru sustenabilitate la categoria strategie climatica, organizat de EY si Camera de Comert daneza la Copenhaga, Danemarca. Compania a primit acest premiu prestigios in urma eforturilor sale de a reduce drastic emisiile pe intregul lant valoric, dar si pentru ca a reusit sa capteze toate emisiile sale istorice provenite din operatiuni.
"Premiul pentru strategie climatica este acordat unei companii care are obiective si actiuni deosebit de ambitioase in abordarea sa strategica in ceea ce priveste schimbarile climatice. Juriul independent a considerat ca VELUX Group este un bun exemplu in acest sens. De asemenea, juriul a evidentiat compania ca fiind un bun exemplu despre cum o companie mare, dezvoltata, se poate transforma si poate crea un impact real", a declarat Jan C. Olsen, CEO, EY Danemarca.
In momentul anuntarii castigatorului, a existat o mare emotie in randul nominalizatilor. Grupul VELUX este extrem de mandru ca a castigat premiul pentru strategia sa privind clima.
"Suntem foarte mandri si onorati sa castigam acest premiu. Strategia noastra de sustenabilitate se concentreaza in principal pe reducerea emisiilor de carbon in toate domeniile companiei, precum si pe eforturile de a capta emisiile noastre istorice din operatiuni. Este minunat sa vedem ca munca noastra este recunoscuta si apreciata. Speram ca actiunile noastre ii vor inspira si pe altii sa isi transforme afacerile in conformitate cu stiinta, atat sa isi reduca propriile emisii, cat si sa investeasca in solutii dincolo de propriul lant valoric", a declarat Anders Götzsche, CFO si CEO interimar al Grupului VELUX.
Lansata in 2020, obiectivul strategiei de sustenabilitate a Grupului VELUX este de a reduce la zero emisiile de CO2 generate de operatiunile companiei (scopurile 1 si 2) si de a injumatati emisiile din lantul valoric (scopul 3) pana in 2030. In plus, VELUX s-a angajat sa capteze emisiile istorice ale companiei din 1941 pana la aniversarea a 100 de ani de la infiintare, in 2041. Pentru a face acest lucru, compania a incheiat un parteneriat cu World Wide Fund for Nature (WWF) pentru a dezvolta proiecte de conservare a naturii si de restaurare a padurilor in intreaga lume. VELUX isi propune, de asemenea, sa faca parte din transformarea sustenabilitatii intregului sector al constructiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
noark
quadratum
Ubitech
concelex
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
theda mar
FRONTALE
viarom
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander