Agenda Constructiilor
Marti, 27 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ANALIZA: Evolutie de circa 10% estimata pe piata sistemelor de cofrare, in 2022
ANALIZA: Evolutie de circa 10% estimata pe piata sistemelor de cofrare, in 2022
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 17 Aug 2022 06:11
Piata sistemelor de cofrare si-a continuat trendul ascendent in 2021, dupa o stabilizare in 2020. Conform calculelor realizate pe baza cifrelor de afaceri raportate de principalii furnizori specializati din Romania, rulajul total consemnat de cele sase mari companii active in acest domeniu a cumulat aproape 300 de milioane de lei la finalul anului trecut, in crestere cu 10% fata de nivelul de circa 270 milioane de lei raportat de aceleasi societati la sfarsitul lui 2020. Profitul net mediu al pietei s-a majorat semnificativ, cu peste 50%, in timp ce numarul de angajati a crescut usor (+3%).
Pentru 2022, operatorii din domeniu estimeaza ca piata sistemelor de cofrare ar putea creste cu 10% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, datorita mai ales evolutiei cererii provenite din sectorul proiectelor de infrastructura. "Cel mai important factor de crestere in primele luni ale anului 2022 il reprezinta investitiile in proiectele de infrastructura, care au compensat stagnarea evolutiei segmentului rezidential. Conform estimarilor noastre, aceasta tendinta va continua si in perioada urmatoare, astfel incat pentru 2022 estimam o crestere de peste 10% a pietei de cofraje. Din pacate, nu exista statistici oficiale care sa evalueze valoric piata, o estimare corecta fiind cu atat mai dificila cu cat exista un volum semnificativ de sisteme de cofrare second hand achizitionate direct din afara tarii", a declarat Mircea Georgescu, directorul general al Hunnebeck Romania, parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre marcile de traditie din portofoliul grupului american BrandSafway.
Potrivit managerului, piata sistemelor de cofrare este predominata de inchirieri, vanzarile reprezentand mai putin de o treime din totalul cifrei de afaceri din domeniu. "Bazat pe experienta anilor precedenti, consider ca veniturile firmelor din acest domeniu de activitate au fost realizate in principal din activitatea de inchiriere a sistemelor de cofraj, vanzarile reprezentand mai putin de o treime din aceasta valoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare proiect in parte necesita o anumita configuratie de echipamente, diferita de la un proiect la altul, astfel incat un parc propriu de echipamente, care sa acopere toate situatiile, este mai greu de sustinut de catre firmele de constructii de la noi din tara", a mai spus managerul Hunnebeck Romania.
***
Un material pe larg referitor la piata de cofraje, utilaje si echipamente pentru constructii poate fi citit in editia August 2022 a revistei Agenda Constructiilor. Pentru a citi gratuit revista, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CELCO 2020
strabag nivel 1
BMI_Icopal
FRONTALE
hilti
leviatan
rigips
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere