Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - DOKA Romania estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri la nivelul acestui an
DOKA Romania estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri la nivelul acestui an
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 03 Aug 2021 06:44
Piata sistemelor de cofrare a avut un parcurs favorabil in 2020, in contextul in care impactul pandemiei de Covid-19 asupra sectorului de constructii a fost limitat. George Cristian Gheorghe, Head of Sales la Doka Romania, spune ca piata constructiilor in 2021 este caracterizata de prudenta in contextul disponibilitatii materiilor prime, dar, cu toate acestea, sectorul se afla in continuare pe un trend ascendent.
"In 2020, valoarea pietei de cofraje a crescut fata de 2019, iar in 2021 consideram ca se va mentine la un nivel similar celui din 2020, probabil cu o majorare usoara. Constructorii din Romania sunt constienti de beneficiile folosirii unor sisteme de cofrare care cresc productivitatea pe santiere. In prima parte a acestui an, inchirierile de cofraje au evoluat similar celor din 2020, insa vanzarile de sisteme noi a mai scazut, aceasta si din cauza cresterii preturilor, pe fondul lipsei materiei prime. Speram la o stabilizare spre sfarsitul anului", a precizat reprezentantul Doka Romania.
In ceea ce priveste buisness-ul Doka Romania, in prima parte a anului 2021 cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere de 17% fata de primele sase luni din 2020, iar estimarile indica o majorare de aproximativ 10% la nivelul intregului an in curs, fata de cel precedent.
In aceasta perioada, sistemele Doka sunt antrenate preponderent pe santiere din sectorul cladirilor non-rezidentiale si rezidentiale. "Constructorii au ales sistemele Doka pentru un randament ridicat al eficientei in ceea ce priveste montajul, reutilizarea si siguranta. Cele mai populare sisteme Doka in 2021, pana in acest moment, sunt Frami Xlife - cofraj de pereti versatil si usor de utilizat fara macara si Dokadek 30 - cofraj de planseu extrem de rapid si sigur. De asemenea, infrastructura reprezinta o componenta importanta din business-ul nostru. In acest an am inregistrat si o premiera in Romania, prin montarea primului cofrajul autocatarator Doka Xclimb 60. Acest sistem de cofrare hidraulic are ca avantaje siguranta sporita, rapiditate si economie de costuri. Doka Xclimb 60 este un sistem de cofrare ideal atat pentru proiecte de infrastructura (pile inalte), cat si in cazul cladirilor inalte, putand fi configurat ca si cofraj catarator sau chiar ca ecran de protectie", a mai spus George Cristian Gheorghe.
Potrivit datelor companiei, in topul vanzarilor s-au aflat placile cofrante, grinzile H20 si popii Doka. De asemenea, sistemele de protectie Doka au avut o cota importanta din cifra de afaceri, in timp ce plasele de protectie Doka sunt preferate de clienti, atat datorita pretului competitiv, cat si pentru eficienta dovedita. "Avem clienti care utilizeaza deja de peste 2 ani plasele de protectie cu succes", comenteaza reprezentantul Doka.
 
Planuri de extindere si investitii in dezvoltarea serviciilor digitale
In urmatorii ani, Doka Romania va continua extinderea sediilor din Cluj-Napoca si Bucuresti, proiecte ce au fost amanate in 2020 pe fondul crizei medicale. De asemenea, compania va investi in lansarea de produse noi si in dezvoltarea serviciilor digitale.
"Suntem deschisi sa aducem produse si sisteme noi cu un randament ridicat de performanta si eficienta pentru a satisface nevoile clientilor. Vom continua investitia in dezvoltarea serviciilor noastre digitale care imbunatatesc productivitatea proiectelor de constructii, cele mai utilizate si apreciate fiind myDoka si Easy Formwork Planner", a precizat George Cristian Gheorghe.
Referitor la provocarile actuale de pe piata, managerul Doka indica printre cele mai mari dificultati disponibilitatea materialelor si volatilitatea preturilor, precum si incertitudinea masurilor de siguranta luate in contextul pandemiei. "Cu toate acestea, ne-am adaptat la nevoile clientilor nostri si am gasit solutii pentru a veni in sprijinul lor, oferind servicii si produse la standarde inalte", incheie directorul de vanzari al Doka Romania.
***
Cu o traditie de peste 150 de ani, Doka este unul din liderii mondiali in domeniul dezvoltarii, productiei, vanzarii si inchirierii de sisteme de cofrare pentru toate sectoarele din industria constructiilor. Cu peste 160 de locatii in mai mult de 70 de tari, Doka beneficiaza de o retea eficienta si asigura suport tehnic firmelor de constructii pentru echipamentele de cofrare. Compania Doka este parte a grupului Umdasch si este activa in Romania de 22 de ani. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ERBASU CONSTRUCT
hilti
leviatan
CELCO 2020
strabag nivel 1
cv water 2021
Acvatot 2019
hidroplasto
Ubitech

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
bienala
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere