Agenda Constructiilor
Sambata, 24 August 2024
 
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - KUHN Romania estimeaza o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro in 2024
KUHN Romania estimeaza o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro in 2024
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 30 Iul 2024 06:20
Kuhn Romania, lider pe piata de utilaje si echipamente de constructii si industriale, a inregistrat in 2023 un volum de business de peste 96 milioane de euro, in crestere cu 75% fata de nivelul de 55,2 milioane de euro, realizat in 2022. Pentru anul in curs, Razvan Marcu, directorul general al companiei, estimeaza o scadere de aproximativ 15% a cifrei de afaceri, care ar urma sa ajunga la 80 de milioane de euro.
"In 2023, cifra de afaceri a fost, in mare parte, generata de activarea fondurilor europene. Jumatate din ce s-a vandut anul trecut in Romania se datoreaza acestor fonduri. In 2024, acestea tind catre zero, ceea ce inseamna ca piata va scadea. Pentru acest an, estimam o scadere a volumului de business cu aproximativ 15%. Suntem foarte multumiti de acest rezultat, avand in vedere raportarea la nivelul record de anul trecut", a precizat Razvan Marcu.
Din 2022, de cand face parte din grupul international Kuhn, compania si-a continuat dezvoltarea pe piata locala prin consolidarea si cresterea echipei, introducerea de utilaje si echipamente noi si cresterea vanzarilor, in special a utilajelor terasiere Komatsu de capacitate mare, ajungand la o cota de piata de 32%, in ceea ce priveste segmentul echipamentelor mari (constructii si minerit). 
 
 
Referitor la piata de profil, 2023 este primul an din istorie se inregistreaza un declin al numarului de unitati de buldoexcavatoare vandute si cand mini si midi excavatoarele le depasesc, ca vanzari (1051 vs. 940).
"Practic, piata incepe sa urmeze trendul vestic. Desi buldoexcavatorul a inregistrat, totusi, aproape 1.000 de unitati din totalul cererii, a fost depasit de mini si midi excavatoare care, impreuna cu incarcatoarele frontale compacte, fac cam acelasi lucru. Este un semnal ca piata incepe sa se maturizeze si sa puna accent mai mare pe productivitate, pe costuri reduse pentru intretinere si operare si pe o viteza de executie mai mare. Credem ca aceasta tendinta de crestere va fi constanta in urmatorii ani", a precizat Razvan Marcu.
Referitor la provocarile pentru 2024, reprezentantul Kuhn Romania indica lipsa specialistilor din domeniu. "Este, de fapt, o problema cu care se confrunta multe companii care activeaza in domenii tehnice si este consecinta lipsei scolilor cu profil tehnic/ mecanic. Tot din acest motiv, numarul inginerilor de service din Romania este foarte scazut, iar tinerii care vor sa se angajeze prefera munca de birou in detrimentul muncii pe teren", a precizat managerul.
 
 
Alte provocari majore sunt legate de infrastructura inca nedezvoltata in anumite zone, ceea ce face ca timpii de reactie si interventie sa fie mai scazuti, lipsa fondurilor europene, dar si finantari limitate pentru firmele de profil. "Sunt zone unde infrastructura nu este inca foarte dezvoltata. Ne bucuram ca se construieste si ca avem clienti precum Grupul UMB, care se misca cu la un ritm foarte bun. Suntem unul dintre furnizorii sai si ii sprijinim. Sunt, insa si zone in care, efectiv, lucrurile inca mai stagneaza si este foarte greu sa ajungi din punctul A in punctul B", a explicat Razvan Marcu.
 
 
***
Kuhn Romania face parte din grupul Kuhn Holding din luna februarie 2022. Kuhn Holding este unul dintre principalii furnizori din Europa de utilaje si echipamente, precum si de servicii de intretinere si reparatii, prezent in Austria, Germania, Elvetia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia si Romania. Marcile distribuite de Kuhn Romania sunt nume de top in industria constructoare de utilaje si echipamente industriale: Komatsu, Grove, Potain, Dieci, Mantsinen, Morooka, McCloskey, SBM. 
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
strabag nivel 1
konsent
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
viarom
concelex
leviatan
BogArt
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
rigips
SSAB
siniat
noark
CDS
quadratum
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander