Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - Fonduri de 520 milioane de lei pentru programul “Casa Verde”
Fonduri de 520 milioane de lei pentru programul “Casa Verde”
Actualitatea interna 11 Dec 2008 18:19
Incepand din 2009, la nivel national va incepe programul “Casa Verde” ce prevede ca, pe parcursul anului 2009, persoanele fizice, asociatiile de locatari si organizatiile neguvernamentale sa beneficieze de o subventie de pana la 90% din costurile aferente la inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire din imobile cu echipamente ce utilizeaza energia solara, geotermala si eoliana. Mai mult, operatorii economici, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile de invatamant vor fi subventionate cu pana la 60% din totalul investitiei. Suma alocata in anul 2009 pentru acest program este de 520 milioane de lei si va acoperi atat costurile de achizitie, cat si de instalare si testare a noilor sisteme ecologice de incalzire. Din suma totala, 400 milioane de lei va fi destinata doar persoanelor fizice, asociatiilor de locatari sau organizatiilor neguvernamentale.
In prezent, incalzirea cladirilor si a locuintelor, precum si prepararea apei calde menajere reprezinta aproximativ o treime din totalul consumului de energie si din emisiile de dioxid de carbon din Uniunea Europeana. Investitiile in modernizarea sistemelor de incalzire pot reduce substantial nu doar consumul energetic, acestea micsorand semnificativ si cheltuielile efectuate de consumatorii casnici sau de intreprinderi.
Pentru a sustine acest program, Buderus vizeaza informarea publicului despre modalitatea prin care se poate beneficia de subventia de 90% oferita de stat la achizitia unui sistem ecologic de incalzire. "Prin noile generatii de echipamente de incalzire de inalta eficienta energetica si nepoluante, Buderus contribuie la materializarea angajamentului Uniunii Europene de a reduce emisiile de gaze nocive cu pana la 8% pana in anul 2012, conform Tratatului de la Kyoto. Totodata, pozitia geografica a Romaniei si schimbarile climatice cauzate de incalzirea globala asigura conditii favorabile utilizarii instalatiilor solare – 210 zile insorite pe an. in plus, panourile solare au un randament ridicat chiar si iarna, iar in caz de radiatii solare insuficiente, ele acumuleaza o cantitate extrem de mare de energie la o suprafata bruta redusa a panoului, ceea ce duce la o eficienta ridicata. in plus, toate componentele sunt din materiale reciclabile", au declarat reprezentantii Buderus. Programul debuteaza la inceputul lunii ianuarie 2009, prin intermediul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu finantarea Administratiei Fondului pentru Mediu. Informatii supplimentare, la www.buderus.ro
 
SISECAMALLBIMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
strabag nivel 1
CDS
theda mar
leviatan
viarom
Ubitech
concelex
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
rigips
konsent
ness project
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander