Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - PMB si sectoarele isi impart ariile de compententa pentru consolidarea cladirilor
PMB si sectoarele isi impart ariile de compententa pentru consolidarea cladirilor
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2023 11:11
Primaria Capitalei si primariile de sector isi vor imparti ariile de competenta in ce priveste masurile pentru reducerea riscului seismic al cladirilor, conform unui proiect de hotarare care urmeaza sa fie dezbatut in sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei.
Astfel, aria de competenta in care va actiona Primaria Capitalei include zonele construite protejate, dar si cladirile pentru care au fost incheiate acte cu Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), precum si cladirile aflate in administrarea Municipalitatii
Aria de competenta a sectoarelor se va desfasura in limitele teritoriale ale subunitatilor administrativ teritoriale.
Dupa incheierea programului de evaluare vizuala rapida, formularele completate la nivelul sectoarelor vor fi transmise catre AMCCRS si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti, in vederea centralizarii si actualizarii permanente a bancii de date urbane a Municipiului Bucuresti, independent de transmiterea bazei de date catre MDLPA.
Pana la data de 1 ianuarie 2025, primarii din tara trebuie sa dispuna inceperea evaluarii vizuale rapide, evaluare ce ar trebui finalizata pana pe 1 iunie 2026.
"Prin evaluarea vizuala rapida se stabileste un nivel de prioritate, pe baza unui punctaj, pentru realizarea investitiilor. Punctajul este stabilit tinand cont de caracteristicile de vulnerabilitate seismica ale cladirilor", prevede referatul de aprobare.
Pe 30 mai, primarul Capitalei, Nicusor Dan, preciza ca un numar de aproximativ 20.000 de imobile din Bucuresti trebuie evaluate preliminar din punct de vedere al riscului seismic. Este vorba despre 20.252 de blocuri cu cel putin trei etaje, construite inainte de 1978.
Nicusor Dan propunea la momentul respectiv ca primaria generala sa evalueze cladirile care fac parte din zonele protejate, iar primariile de sector sa analizeze situatia imobilelor aflate pe raza respectivelor unitati administrativ-teritoriale.
Conform acestei impartiri, Municipalitatii i-ar reveni evaluarea a 4.149 de imobile colective, Primariei Sectorului 1 - 1.186 imobile, Primariei Sectorului 2 - 3.938 imobile. Primariei Sectorului 3 - 2.040 imobile, Primariei Sectorului 4 - 2.464 imobile, Primariei Sectorului 5 - 5.552 imobile, Primariei Sectorului 6 - 919 imobile.
"Nu spun ca toate aceste 20.000 de imobile sunt cu risc seismic. Sunt imobile care, conform metodologiei, trebuie evaluate pentru a vedea cu ce se incep expertizele si unde punem banii pentru consolidari", preciza Nicusor Dan.
Directorul executiv al Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Razvan Munteanu, a declarat ca in timpul evaluarii sunt colectate date privind: tipul constructiv al cladirii, regimul de inaltime, numarul de scari, anul construirii, date cadastrale, functiunea imobilului.
"In mod concret, estimam ca Administratia Municipala pentru Consolidare va incepe evaluarea vizuala pentru consolidare cel mai tarziu la inceputul lunii septembrie. Avem deja elaborat caietul de sarcini, avem zonele identificate. Initiem procedura in perioada imediat urmatoare. Estimam ca la inceput de septembrie, sfarsit de august, sa putem aveam un contract incheiat", a afirmat Munteanu. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
viarom
noark
rigips
ness project
strabag nivel 1
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CDS
quadratum
concelex
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander