Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PSD sustine impozitarea pe cifra de afaceri, masura in spiritul Directivei 1164
PSD sustine impozitarea pe cifra de afaceri, masura in spiritul Directivei 1164
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 24 Apr 2023 12:00
Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia, ca formatiunea sa sustine impozitarea pe cifra de afaceri, masura care ar urma sa se regaseasca in programul de guvernare pe care presedintele partidului, Marcel Ciolacu, il va prezenta dupa preluarea functiei de premier.
"Vreau sa anunt aici, in premiera, ca la nivelul Partidului Social Democrat aceasta decizie (impozit de 1% din cifra de afaceri - n.r.) va fi una care se va regasi in programul de guvernare pe care presedintele partidului, Marcel Ciolacu, il va prezenta imediat dupa preluarea functiei de prim ministru. PSD, repet, sustine impozitarea pe cifra de afaceri. Este, pana la urma, un mecanism care aduce o echitate in materie de impozitare, intrucat 1% pe cifra de afaceri, aceasta cota de impozit, o platesc IMM-urile, cele care desfasoara activitati de productie si nu numai, se incadreaza in cifra de afaceri de 500.000 de euro", a declarat Daniel Zamfir, presedintele Comisiei Economice din Senatul Romaniei.
Potrivit acestuia, impozitarea cu 1% va aduce un echilibru in mecanismul de impozitare, intrucat, a spus el, marile corporatii multinationale, prin "mecanismul de optimizare fiscala, transfera o mare parte a profitului in paradisuri fiscale", iar "aici, unde fac profitul, ramane o foarte mica suma de impozitat, ceea ce este absolut incorect".
"Ceea ce vrem sa facem cu acest mecanism de impozitare, aducem un echilibru intre ceea ce platesc companiile romanesti si ceea ce ar trebui sa plateasca si marile companii multinationale, care activeaza si care fac profit in Romania", a adaugat Daniel Zamfir.
Senatorul PSD a opinat ca a plati impozit acolo unde faci profitul este si fundamentul care a stat la baza atunci cand Uniunea Europeana a emis Directiva 1164, prin care a decis ca companiile multinationale sa plateasca impozitul acolo unde fac profit.
"A nu se intelege ca acest mecanism de impozitare este un mod de a supraimpozita sau de a pedepsi in vreun fel companiile multinationale. In niciun caz. Este, pana la urma, in spiritul Directivei europene care spune exact acest lucru: companiile trebuie sa-si plateasca impozitele acolo unde fac profitul. Dar, inainte de orice, este un mod de a aduce echitate in mecanismul de impozitare. Asta este dorinta PSD, cu care, evident, vom merge in coalitie. Decizia va fi luata impreuna cu PNL, sper din suflet ca, aici, PNL sa nu mai sovaie", a declarat Daniel Zamfir.
Senatorul PSD si-a exprimat convingerea ca prin acest tip de impozitare, care "va fi mult mai usor de controlat", bugetul statului va fi "cu mult mai corect alimentat si sumele vor fi consistente in comparatie cu situatia de acum".
El a conchis ca aceasta masura va aduce un echilibru intre ceea ce platesc, ca impozit, companiile romanesti si multinationalele care, a spus parlamentarul social-democrat,"bineinteles, sunt binevenite in Romania".
Potrivitacestuia, Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2024.
La initiativa senatorului PSD de Alba Calin Gheorghe Maties, in aceasta saptamana a avut loc la Alba Iulia sedinta Comisiei Economice a Senatului Romaniei. De asemenea, cu aceasta ocazie, au fost organizate mai multe intalniri intre oameni de afaceri din judet si senatorii din comisie. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
RAWLPLUGSISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
noark
Acvatot 2019
CDS
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
rigips
viarom
ness project
quadratum
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander