Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CONCELEX are contracte de peste 1,5 miliarde euro pentru perioada 2023-2027
CONCELEX are contracte de peste 1,5 miliarde euro pentru perioada 2023-2027
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 29 Aug 2023 06:18
Concelex, companie de constructii aflata intr-o perioada de dezvoltare dinamica, se concentreaza, in aceasta perioada, pe recrutarea de profesionisti si pe implementarea programelor de retentie a resursei umane, in contextul in care estimeaza cresterea problemelor cu forta de munca in conditiile in care facilitatile fiscale din constructii vor fi eliminate. Catalin Visan, directorul executiv al companiei, spune ca muncitorii iau in calcul plecarea in strainatate, acolo unde munca lor va fi mai bine platita ca in Romania, desi volumul de lucru este in crestere continua.
"Se pare ca niciun an nu ne scuteste de surprize de proportii. Inceput promitator, cu un prognostic de crestere de 17% in domeniul constructiilor (conform datelor INS), cu proiecte noi extrem de interesante, lansate prin Programul National de Redresare si Rezilienta, jumatatea anului ne aduce insa o veste destabilizatoare, aceea a eliminarii facilitatilor fiscale acordate domeniului nostru de activitate. Deci, pe de o parte, Romania poate sa inregistreze o crestere economica, chiar daca piata privata este intr-o situatie dificila, tocmai prin aceasta atragere a fondurilor europene, dar pe de alta parte resursa umana este in pericol sa ne paraseasca din nou. Lucratorii in constructii iau in calcul plecarea in strainatate, acolo unde munca lor va fi mai bine platita ca in Romania, dupa eliminarea facilitatilor fiscale. Astfel ca, desi valoarea contractelor semnate pe care le avem in executie anul acesta ne obliga sa producem mai mult fata de anul precedent, ne concentram eforturile pe recrutare de profesionisti si pe programe de retentie a resursei umane, esentiale pentru a livra la timp si in standardele Concelex fiecare contract. Eforturile noastre se canalizeaza si pe executia lucrarilor de tip Proiecte Speciale, cele pe care stim sa le gestionam avand know-how-ul profesional in spate. Vorbim despre proiecte de infrastructura in domeniul transporturilor - rutier si aeroportuar - si al energiei, principale atuuri pe care sectorul public le pregateste atunci cand discuta bugetele de investitii publice", a declarat Catalin Visan.
 
Investitii in digitalizate si noi perspective de crestere
Concelex investeste, in aceasta perioada, si in procesul de digitalizare a companiei, care faciliteaza comunicarea interna, dar si cu furnizorii si beneficiarii. "Avem acces acum mult mai usor la datele cu privire la calitatea materialelor din piata, la preturile lor, putem sa urmarim si sa comparam mult mai usor informatiile care ajung la noi din partea furnizorilor de produse. Folosim acum o varietate de software-uri si aplicatii digitale care ne faciliteaza planificarea si gestionarea proiectelor. Aceste instrumente permit o vizualizare mai clara a proiectelor, gestionarea sarcinilor si resurselor, permitand urmarirea facila a progresului si comunicarea eficienta intre membrii echipei", a explicat managerul companiei.
Concelex este una dintre companiile de constructii care inregistreaza o dezvoltare dinamica sustinuta. In 2022, compania a inregistrat o cifra de afaceri globala de 122 milioane de euro, iar implicarea companiei in proiecte de anvergura este confirmata prin valoarea contractelor de executie semnate pentru perioada 2023-2027, care depaseste 1,5 miliarde euro. "Speram sa continuam semnarea de contracte, astfel incat sa contribuim semnificativ la cresterea calitatii in executie pentru toate categoriile din constructii, fie ca vorbim de cladiri, infrastructura pentru educatie sau pentru sanatate, energie, reabilitare, consolidare, modernizare sau extindere de obiective de importanta nationala majora", a conchis Catalin Visan.
 
hiltiRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
leviatan
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
viarom
EDIT-Structural
strabag nivel 1
noark
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
theda mar
rigips

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander