Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Un proiect din Cluj, printre castigatorii Premiilor Noului Bauhaus European 2024
Un proiect din Cluj, printre castigatorii Premiilor Noului Bauhaus European 2024
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 15 Apr 2024 12:12
Comisia Europeana a anuntat vineri seara cei 20 de castigatori ai , organizate cu finantare din partea Politicii de Coeziune. Proiectul romanesc “Padurea-parc Faget; Plamanul verde al Clujului” este castigator la categoria “Reconectarea cu natura”, la componenta A - “Campionii Premiilor NBE”. 
Aceste premii recompenseaza proiectele si initiativele remarcabile care combina durabilitatea, incluziunea si estetica, demonstrand modul in care tranzitia catre Pactul Verde European poate imbogati viata oamenilor si a comunitatilor. Premiile se acorda in patru categorii si doua componente: una pentru proiecte consacrate (Campionii Noului Bauhaus European) si una pentru initiative promitatoare ale unor candidati mai tineri (Starurile in devenire ale Noului Bauhaus European).
Editia din 2024 include un premiu special pentru proiectele de reconstructie din Ucraina si pune un accent puternic pe proiectele din regiunile UE care se confrunta cu constrangeri socio-economice sau cu provocari in tranzitia verde.
Castigatorii si-au primit premiile vineri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Festivalul Noului Bauhaus European, de la Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune si reforme, si Iliana Ivanova, comisarul desemnat pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, in prezenta lui Vsevolod Chentsov, ambasadorul Ucrainei la Uniunea Europeana.
“Cu sprijinul Politicii de Coeziune, premiile NBE sarbatoresc tinerii si initiativele care pun in practica principiile Noului Bauhaus European. Pentru al patrulea an, suntem inspirati de creativitatea si entuziasmul cu care comunitatile locale, proiectele si conceptele imbratiseaza durabilitatea, incluziunea si frumusetea pentru a imbunatati stilul de viata si spatiile de locuit. In acest an, acordam, de asemenea, o recunoastere speciala efortului de recuperare si reconstructie al Ucrainei pentru a construi din nou mai bine. Apreciem fiecare candidatura, felicitari tuturor celor care au participat - sunteti campionii si stelele in devenire ale Noului Bauhaus European!", a declarat Elisa Ferreira, Comisarul pentru Coeziune si Reforme.
“Felicitari calduroase tuturor proiectelor castigatoare, dar si celor nominalizate! Realizarile dumneavoastra sunt incredibil de diverse, dar toate arata puterea de transformare a viziunii inovatoare a unor oameni inspirati ca dumneavoastra, impreuna cu dedicarea si munca asidua. Acestea sunt exact calitatile care ne propulseaza inainte pe calea catre un viitor mai durabil si mai incluziv. Acesta este motivul pentru care proiectele dumneavoastra intruchipeaza principiile Noului Bauhaus European si pentru care acest festival marcheaza o piatra de hotar in calatoria noastra spre un viitor mai bun. Sunt deosebit de impresionata de proiectele din Ucraina, care demonstreaza o rezistenta si o determinare incredibile in fata adversitatii.”, a declarat Iliana Ivanova, Comisar pentru inovatie, cercetare, cultura, educatie si tineret. 
 
 
Castigatorii “Campionii Noului Bauhaus European” pentru proiecte realizate sunt:
  • Map4Water: Orasul celor o mie de fantani (Bosnia si Herzegovina) votul publicului la toate categoriile. Proiectul consta in cartografierea si imbunatatirea fantanilor publice din Sarajevo, cu o larga implicare publica, inclusiv a autoritatilor locale, a cetatenilor si a turistilor.
  • Padurea-parc Faget; Plamanul Verde al Clujului (Romania) locul 1 la categoria “Reconectarea cu natura”, pentru gestionarea si conservarea padurii-parc Faget.
  • Flytevi – Blue Urban Community Garden (Suedia) locul 2 la categoria “Reconectarea cu natura”, pentru sprijinirea comunitatilor cu solutii sustenabile pentru hrana si apa
  • SET Community Gardens (Tarile de Jos) locul 1 la categoria "Regasirea sentimentului de apartenenta", pentru conectarea generatiilor din medii socio-culturale diferite prin intermediul unei gradini si al unui centru comunitar urban de permacultura.
  • Concrete to Culture (Bulgaria) locul 2 la categoria "Regasirea sentimentului de apartenenta", pentru transformarea unui complex de birouri de la periferia Sofiei intr-un spatiu comunitar activ.
  • Rooftop Garden (Spania) locul 1 la categoria “Prioritizarea locurilor si a persoanelor care au cea mai mare nevoie ”, pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati prin horticultura.
  • Yes We Camp (Franta) locul 2 la categoria “Prioritizarea locurilor si a persoanelor care au cea mai mare nevoie ” pentru sprijinirea comunitatilor prin initiative de activare a spatiului.
  • A Sustainable Campus Transformation (Luxembourg) locul 1 la categoria “Conturarea unui ecosistem industrial circular si sprijinirea gandirii bazate pe ciclul de viata”, pentru renovarea cladirilor folosind materiale recuperate pentru a minimiza impactul asupra mediului.
  • Re-Sourcing Commons (Austria) locul 2 la categoria “Conturarea unui ecosistem industrial circular si sprijinirea gandirii bazate pe ciclul de viata”, pentru promovarea sustenabilitatii prin utilizarea de materiale recuperate si asigurarea colaborarii cu comunitatea intr-un parc public.
  • Castigatorii componentei B “Staruri in devenire ale Noului Bauhaus European” pentru proiecte promitatoare, candidati sub 30 de ani, sunt:
  • Regenerative Agriculture Hub (Spania) votul publicului, pentru ca s-a axat pe practici agricole durabile si ecologice care promoveaza biodiversitatea.
  • Cultivating Companionship (Germania) locul 1 la categoria “Reconectarea cu natura”, pentru propunerea unui rezidentiat de cercetare intr-un lan de porumb pentru promovarea unei gandiri de design centrate pe viata pentru arhitecti si agricultori. 
  • Hydroscape Lisbon (Portugalia) locul 2 la categoria “Reconectarea cu natura”, pentru pentru explorarea rolului apei in rezilienta la schimbarile climatice si in spatiul comunitar din oras.
  • Cooperative Ownership of Communities (Ungaria) locul 1 la categoria “Regasirea sentimentului de apartenenta”, pentru promovarea locuintelor accesibile si a incluziunii prin renovare circulara si practici sustenabile.
  • Co-llection (Grecia) locul 2 la categoria “Regasirea sentimentului de apartenenta”, pentru pentru reimaginarea naratiunilor rurale prin arta si colaborare comunitara.
  • Community reBuilding (Ucraina) locul 1 la categoria “Prioritizarea locurilor si a persoanelor care au cea mai mare nevoie”, pentru consolidarea comunitatilor din Ucraina prin crearea sau revitalizarea Centrelor de Dezvoltare Comunitara.
  • Teufelsberg Transformation Lab (Germania) locul 2 la categoria “Prioritizarea locurilor si a persoanelor care au cea mai mare nevoie”, pentru pionieratul in materie de inovare in domeniul politicilor de colaborare prin Design Thinking.
  • Urban MYCOskin (Portugalia) locul 1 la categoria “Conturarea unui ecosistem industrial circular si sprijinirea gandirii bazate pe ciclul de viata”, pentru transformarea deseurilor in materiale ecologice valoroase.
  • The Station (Belgia) locul 2 la categoria “Conturarea unui ecosistem industrial circular si sprijinirea gandirii bazate pe ciclul de viata”, pentru ca a propus o statie de lucru autonoma alimentata cu energie regenerabila pentru a transforma recoltele sezoniere.
La categoria ‘Recunoastere speciala pentru efortul de reconstructie si redresare al Ucrainei’:
  • Nad Dzherelom de la Consiliul Local Lviv, castigator, recunoscut pentru restaurarea unei zone naturale abandonate in scopul integrarii sociale, pastrand in acelasi timp ecosistemul si biodiversitatea.
  • Leo States, locul 2 pentru asigurarea de locuinte temporare pentru persoanele stramutate intern in Ucraina.
Cele 20 de proiecte premiate au fost selectate din 49 de proiecte finaliste care intruchipeaza principiile Noului Bauhaus European. Acestea vor primi un premiu in bani de pana la 30.000 de euro si un pachet de comunicare pentru a le ajuta sa isi dezvolte in continuare proiectele sau sa le reproduca in intreaga Europa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Acvatot 2019
EDIT-Structural
noark
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
siniat
strabag nivel 1
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
viarom
MAKITA
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander