Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Softlead, inclusa in raportul cu recomandari pentru digitalizarea IMM-urilor
Softlead, inclusa in raportul cu recomandari pentru digitalizarea IMM-urilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 20 Mar 2024 14:12
Softlead, singura platforma de tip marketplace din Romania care ajuta companiile sa aleaga solutia software potrivita, pe baza ADN-ului Digital, a fost inclusa in cel mai nou raport dedicat Digitalizarii IMM-urilor din Romania, ca parte a unei serii de recomandari utile in procesul de achizitie software. Raportul Digitalizarea IMM-urilor din Romania. O evaluare a nivelului de digitalizare al IMM-urilor din Romania si recomandari pentru cresterea nivelului de digitalizare a fost intocmit la solicitarea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene din Romania de catre serviciile de consultanta ale Bancii Europene de Investitii, cu scopul de a intreprinde un studiu ce are ca rol stimularea cresterii gradului de digitalizare al companiilor locale. 
Recomandarile se adreseaza atat mediului de afaceri local, cat si guvernului, fiind incluse referire concrete la beneficiile pe care le ofera o platforma integrata de solutii software enterprise. In prezent, Softlead cuprinde peste 670 de companii software si peste 1300 de aplicatii ce raspund celor mai des intalnite nevoi din piata achizitiilor si implementarilor software. 
In contextul descrierii barierelor semnificative aparute in calea unui proces de digitalizare eficient, studiul analizeaza cadrul de evaluare a decalajului de digitalizare. Fiecare dintre acestea (constientizarea nevoii de digitalizare, maparea proceselor de business pe tipuri de aplicatii software sau module potrivite, alocarea resurselor necesare) sunt mentionate atat in raport, dar constituie si baza algoritmului Softlead Digital DNA, singurul instrument care poate indica tipurile de solutii software potrivite unei companii, in acord cu obiectivele de business. 
Mentionarea Softlead in acest raport este inca o validare a importantei pe care o au atat platforma ce cuprinde peste 1300 de solutii IT, cat si Softlead Digital DNA, care este un instrument tot mai des folosit de companiile din Romania, aflate in plin proces de identificare a aplicatiilor software potrivite. Desi adoptia software este in continua crestere, este important sa intelegem ca apar noi provocari pe care companiile trebuie sa le rezolve in contextul unei achizitii software de succes. Aparitia a mii de solutii noi in fiecare zi, modificarea proceselor sau obiectivelor de business, accesul la resurse de finantare, toate acestea sunt aspecte necunoscute in prima etapa a digitalizarii, dar despre care companiile pot afla facil daca foloses un instrument de auditare software, pe baza propriului ADN Digital, asa cum este Softlead Digital DNA. Alexandra Roata, Co-Founder Softlead. 
Raportul Digitalizarea IMM-urilor din Romania. O evaluare a nivelului de digitalizare al IMM-urilor din Romania si recomandari pentru cresterea nivelului de digitalizare poate fi descarcat de aici.
Audit de digitalizare pentru aplicarea pe fonduri europene obtinut 100% automatizat prin Softlead Digital DNA
In 2024, peste 10.000 de companii din Romania vor avea nevoie de un studiu de fezabilitate (SFD) in conformitate cu ghidul de finantare dedicat, daca isi vor dori sa acceseze fonduri europene ce includ activitati de digitalizare eligibile.
Pentru a face acest proces mai facil, Softlead le ofera consultantilor si companiilor private acces la Softlead Digital DNA, singurul instrument care genereaza automat rapoarte de digitalizare, ce pot fi folosite atat in etapa primara, ca studii de fezbilitate, cat si in scopul auditarii (la finalul proiectului de achizitie software).
Cine poate folosi Softlead Digital DNA? 
  • Consultantii si companiile de consultanta in scrierea proiectelor pentru obtinerea fondurilor europene
  • Administratorii de granturi
  • Companiile private (responabilili de digitalizare, persoane din top si middle management, Project Manageri).
Ce primesc companiile in raportul de digitalizare?
In primul rand, fiecare raport de digitalizare este 100% personalizat in functie de ADN-ul companiei – beneficiar. Mai exact, rezultatele studiului de fezabilitate in digitalizare si auditarea au la baza informatii despre companie (cifra de afaceri, coduri CAEN, numar de angajati, specificul industriei definit prin procese si activitati dedicate domeniului de activitate al fiecarei organizatii).
De asemenea, echipa Softlead in crearea solutiei Softlead Digital DN experienta de digitalizare a peste 15.000 de companii din Romania, ceea ce inseamna o validare a importantei si utilitatii instrumentului.
Astfel, fiecare raport de digitalizare contine:
  • Modelarea proceselor organizatioanale din fiecare companie
  • Acces la o galerie de peste 3500 de procese si activitati de business desprinse din cele mai importante 20 de industrii de activitate din Romania
  • Grad de digitalizare curent (masurarea nivelului de maturitate digitala)
  • Comparatie cu media industriei
  • Recomandari de aplicatii software si de furnizori IT potriviti (prin Softlead, companiile au acces la peste 1100 de aplicatii software si la peste 635 de companii IT care ofera servicii si produse software de top)
  • Acces la un instrument 100% digitalizat, ce poate fi folosit in mod facil si prietenos de orice persoana din companie care participa activ la procesul de digitalizare
  • Acces la oferte IT personalizate, ce au in vedere atat indeplinirea obiectivelor de business, cat si respectarea indicatorilor solicitati prin proiect.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
viarom
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
Acvatot 2019
ness project
EDIT-Structural
rigips
concelex
leviatan
siniat
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander