Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Echipa SDC UTCN castiga locul 2 in SUA la concursul Seismic Design Competition 2024
Echipa SDC UTCN castiga locul 2 in SUA la concursul Seismic Design Competition 2024
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 18 Apr 2024 17:41
Studentii Facultatii de Constructii si Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) s-au clasat pe locul al doilea la competitia de Inginerie Seismica, in cadrul Seismic Design Competition (SDC), organizata in 2024 in Seattle, Washington. Studentii au ridicat o macheta-turn din lemn de balsa, pe care au proiectat-o sa reziste la un cutremur simulat. In competitie s-au inscris echipe din 39 de universitati de profil din intreaga lume.
"Suntem incredibil de mandri ca am obtinut un loc pe podium la Seismic Design Competition 2024, Seattle, Washington! Aceasta experienta ne-a oferit lectii valoroase si a intarit echipa noastra in moduri pe care nu ni le-am imaginat niciodata", au transmis reprezentantii studentilor participanti la SDC.
 
 
Echipa clujeana a fost compusa din Luca Zahan (lider de echipa), Adrian Zacharievici, Robert Teodorescu, Victor Mitea, Andre Mitu, David Havrstiuc, Simona Halip, Bianca Bologa, Paula Bosi, Madalina Rusu, Nicoleta Popa si Matei Dragos. Studentii i-au avut ca indrumatori pe Razvan Muresan, Denisa Dragomir, Diandra Jula, Sabina Nitulescu, precum si profesorii Ovidiu Prodan si Paul Mihai Moldovan.
"Cel mai mare beneficiu pe care l-am vazut in ultimii 14 ani este faptul ca studentii constientizeaza ca au toate cele necesare sa concureze de la egal cu studentii de la cele mai bune universitati din lume. Cand vezi ca studentii de la Stanford vin sa ia notite de la cum prezinti - si multi dintre ei sunt vorbitori nativi de engleza, spre deosebire de noi, ca vin sa ia notite despre cum este realizata structura, despre cum este alcatuit posterul, studentii incep sa se valorizeze mai mult si sa inteleaga ca pot realiza orice isi doresc", a declarat Ovidiu Prodan, profesorul coordonator al echipei de studenti de la UTCN.
 
 
Conform organizatorilor, cele mai bune noua propuneri au venit de la echipele de la California Polytechnic State University, San Luis Obispo, Cornell University, Istanbul Technical University, Karadeniz Technical University (Turcia), Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, The University of British Columbia, University at Buffalo, University of California, Los Angeles, University of Southern California.
Participarea echipei la competitie a fost sustinuta de companiile Conlan Grup, Con-a, Pyronova, Star Assembly, Eptisa TCI CG SA, Iulius Mall Cluj-Napoca, Pro Conect, TeraPlast, GM Expert Total, Costin si Vlad Birou de Proiectare, Deluxe Thermo, Awe Infra, Euro Milling RS, Clar, Cubicon Invest, Lemn Expert & Festool, Elconet, SDC, Hilti, Autonom, Baril, New Crock, Edu Max, Wilo, Hand of Help, CAA Turda, Criteria Capital, Moticica, Bonerulspeed Ludus, EJOT, Lusyon Prodcom, Birou Individual Notarial Pop Oana Olimpia si Silicagel.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
theda mar
ness project
rigips
concelex
quadratum
noark
viarom
EDIT-Structural
siniat
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander