Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - H METAL estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri din 2017
H METAL estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri din 2017
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 11 Sep 2017 11:13
Scaderea de aproape 5% inregistrata pe piata constructiilor in 2016 si lipsa marilor proiecte de infrastructura au generat necesitatea schimbarii strategiei de afaceri a companiei H Metal, cu sediul in Targu Mures, aceasta orientandu-se spre livrari in cantitati mai mici, catre un numar mai mare de clienti. Specializata in distributia produselor metalurgice, un segment predilect de livrare pentru companie este reprezentat de sectorul agricol, care beneficiaza de alocari masive pentru constructiile de hale. "In pofida traiectoriei descrescatoare din domeniul constructiilor din primele sase luni ale anului in curs, prognozele oficiale sunt optimiste, dar vom vedea daca acestea se vor adeveri sau nu. Pentru H Metal este important sectorul agricol, deoarece o parte importanta din clientii nostri provine din acest domeniu (construiesc hale metalice). Agricultura este, de departe, pe primul loc in Romania in ceea ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene, peste 90% din totalul fondurilor alocate. In ansamblu, speram la o evolutie economica pozitiva", a declarat Lucian Haritonov, directorul comercial al companiei H-Metal.
In 2016, firma a inregistrat un rulaj de 6,1 milioane de lei, pentru 2017 conducerea companiei estimand o crestere de 10%. Aproximativ 70% din cifra de afaceri este reprezentata de produsele metalurgice utilizate pentru realizarea halelor metalice: profile (Unp si Inp), europrofile (Hea, Heb si Hem) si tabla, diferenta de 30% fiind asigurata din tevi patrate/ rectangulare si produse laminate mici. Conform datelor companiei, cele mai multe comenzi provin din Bucuresti si din zonele limitrofe, dar si din regiunile din vestul si centrul tarii.
Din anul 2016, compania si-a extins activitatea prin dezvoltarea unei noi tehnici, a cusutului pe tabla, sub marca Metal Creativ. Gama include produse de mobilier si decoratiuni, precum si posibilitatea de a orna de la porti metalice la mobilier pentru case, birouri, terase, baruri sau restaurante. "Segmentul cusutului pe tabla, care se regaseste in produsele Liniei Traditional dezvoltata de Metal Creativ, este intr-un trend ascendent. Mai avem de lucrat pana a ne face cunoscuti pe piata, avand in vedere ca Metal Creativ este un brand tanar. Insa feedback-ul primit in legatura cu tehnica cusutului pe tabla perforata din otel si produsele de design care utilizeaza aceasta tehnica este foarte bun si ne incurajeaza sa mergem mai departe. In perioada urmatoare avem in vedere cresterea vizibilitatii si ne dorim sa ne impunem pe piata cu acest produs inventat de noi", a precizat Lucian Haritonov.
 
Fluctuatiile pretului otelului au blocat temporar proiectele companiei
Conform datelor H Metal, cotatia otelului se situeaza, in prezent, intre 500 si 540 de euro/ tona, in functie de gama de produse si gradul de otel. Fluctuatiile preturilor (atat scaderile, cat si cresterile) s-au transpus in activitatea cotidiana a companiei H Metal printr-o stagnare pe termen scurt a proiectelor aflate in derulare.
Alte probleme indicate de Lucian Haritonov au ramas cele legate de incasarile tarzii sau chiar de neincasari. "In continuare, rata firmelor care se redreseaza dupa ce intra in planul de reorganizare (insolventa) este de sub 10%. Legislativ, ne simtim oarecum neprotejati, iar senzatia este ca unii operatori economici profita de insolventa, acumuland datorii pana in momentul in care nu se mai pot redresa", a mai precizat managerul companiei H Metal.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
strabag nivel 1
siniat
quadratum
MAKITA
CDS
Ubitech
viarom
rigips
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
leviatan
theda mar
ness project
concelex
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander