Agenda Constructiilor
Joi, 09 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LIBERTY: Necesarul de energie al combinatului va creste de 5 ori pana in 2030
LIBERTY: Necesarul de energie al combinatului va creste de 5 ori pana in 2030
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 24 Feb 2023 11:50
Cel mai mare producator de otel integrat din Romania, Liberty Galati, va avea nevoie de o cantitate de energie de cinci ori mai mare in 2030, atunci cand va ajunge la neutralitate climatica, decat in prezent, a declarat joi un oficial din conducerea companiei, transmite Reuters.
In prezent, combinatul de la Galati produce otel "verde", adica otel produs fara utilizarea de combustibili fosili, utilizand un cuptor cu arc electric care este alimentat cu energie regenerabila, insa acest proces este unul cu un consum mai mare de energie.
Combinatul va utiliza o parte din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana pentru a finanta tranzitia, a declarat joi presedintele Liberty Steel Europe, Ajay Aggarwal, adaugand ca o politica de preturi stabile la energie din partea autoritatilor romane este o conditie cruciala.
"Vom avea nevoie de patru-cinci ori de mai multa energie decat folosim astazi", a spus Ajay Aggarwal.
Guvernul de la Bucuresti a plafonat pretul energiei electrice pentru consumatorii industriali la finele anului trecut, masura facand parte dintr-un pachet mai larg de sprijin care include si o reglementare partiala a pietei, pana in luna martie 2025, pentru a asigura securitatea aprovizionarii.
Ajay Aggarwal a mai spus joi ca Liberty Steel va produce 250 de Megawati de energie din surse regenerabile la combinatul de la Galati si are de gand sa se implice si in alte proiecte de energie verde care sunt in prezent in faza de dezvoltare in estul Romaniei.
Liberty Steel Group face parte din Alianta GFG, un grup global de companii si investitii detinut de Sanjeev Gupta si familia sa. Alianta este structurata pe trei piloni industriali: Liberty Steel Group, Alvance Aluminium Group si Simec Energy Group.
GFG Alliance are 35.000 de angajati in 30 de tari si venituri de peste 20 miliarde de dolari.
Liberty Galati este cel mai mare producator de otel integrat din Romania, cu o capacitate de productie de aproximativ trei milioane de tone de otel pe an, si un portofoliu de clienti din domeniul constructiilor, naval, petrolier si al productiei de energie regenerabila. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
quadratum
Acvatot 2019
ness project
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
viarom
EDIT-Structural
siniat
concelex
rigips
noark
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander