Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - ORADEA: Consultare pentru proiectele Gradina Termala Iosia si Gradina Nufarul
ORADEA: Consultare pentru proiectele Gradina Termala Iosia si Gradina Nufarul
Info-Santiere Publicat de AG&F 22 Apr 2024 08:09
Primaria Oradea a lansat in consultare publica, pentru 30 de zile, proiectele de dezvoltare a Gradinii Termale Iosia si a Gradinii Urbane Nufarul. 
In ceea ce privete proiectul de investitii "Gradina Termala Iosia", in data de 16 mai 2024, se va organiza o intalnire cu entitatile implicate in dezvoltarea locala (structuri asociative, reprezentanti ai societatii civile, mediul de afaceri etc.), in vederea semnarii acordului de principiu pentru finantare, cu scopul de a sustine proiectul cu investitii ulterioare.
Conform intentiilor municipalitatii, o parte din actualul Strand Iosia, construit in anii ’80, va fi transformat intr-o gradina termala moderna. Acest aquapark nu va fi unul de distractie, precum Nymphaea Aquapark, ci o gradina termala care va deservi locuitorii municipiului Oradea si turistii care vor veni aici pentru relaxare. Gradina Termala Iosia va fi prevazuta cu bazine interioare si exterioare, bar cu servire din apa, platforme pentru plaja, zona de spa, sala de fitness, punct de alimentatie publica cu grupuri sanitare si numeroase spatii verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apa termala. Acest proiect va fi depus spre finantare prin Programul Regional Nord-Vest de catre Primaria Oradea, durata de executie a lucrarilor fiind de 24 luni.
Reconfigurarea incintei actualului Strand Iosia se va face astfel: pe o treime din teren se va pastra functionarea Strandului Iosia, el ramanand in continuare destinat seniorilor orasului, iar pe doua treimi din teren, spre latura sudica, se va amenaja gradina termala. Daca in momentul de fata suprafata totala apartinand incintei strandului existent este de 45.084 mp, gradina termala va ocupa o suprafata de 32.405  mp.
 
 
Conform studiului de fezabilitate, se propune realizarea urmatoarelor functiuni:
  • Centru SPA care va functiona in cladirea principala, cu regim de inaltime subsol+parter+etaj partial, cu o suprafata desfasurata de 8.853 mp, care va include un ansamblu de bazine interioare (peste 500 mp de luciu de apa), zona de spa, filtre personal si public, vestiare, spatii tehnice, alimentatie publica, zona de birouri, foaiere, o sala fitness.
  • o cladire secundara care va deservi functiunilor de depozitare, grupuri sanitare, spatii tehnice la subsol.
  • 5 ansambluri de bazine exterioare, bazin de inot, bazin de legatura interior- exterior (cu o suprafata totala a bazinelor de peste 3000 mp),
  • un punct de alimentatie publica cu grupuri sanitare aferente,
  • un bar cu servire din apa,
  • dusuri exterioare,
  • platforme din dale din piatra si tip deck pentru plaja,
  • numeroase zone verzi amenajate cu plante specifice microclimatelor din jurul zonelor cu apa termala si un ponton pentru plaja pe malul Crisului Repede.
Accesul in gradina termala se va face din str. Alexandru Cazaban, pe latura sudica. Tot pe latura sudica, paralel cu Aleea Alexandru Cazaban, se propune amenajarea unei parcari cu 147 de locuri de parcare, din care 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilitati. 
 
 
Consultare publica pentru realizarea Gradinii Urbane Nufarul
Municipiul Oradea lanseaza consultarea publica pentru 30 de zile, in perioada 16.04.2024-15.05.2024, pentru realizarea proiectului de investitii „Gradina Urbana NUFARUL”.
Totodata, in data de 16 mai 2024, se va organiza o intalnire cu entitatile implicate in dezvoltarea locala (structuri asociative, reprezentanti ai societatii civile, mediul de afaceri etc.), in vederea semnarii acordului de principiu pentru finantare, cu scopul de a sustine proiectul cu investitii ulterioare.
Gradina Urbana Nufarul se doreste a fi un loc de atractie si recreere atat pentru oradeni, cat si pentru cei care viziteaza orasul. Aceasta va fi un loc special de promenada, cu o gradina botanica inchisa, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial si punerea in valoare a paraiasului existent, care face legatura cu Peta.
Proiectul presupune si realizarea unei promenade suspendate, care va face legatura intre Peta si Lotus. Accesul la aceasta pasarela se va face dinspre malul Petei, dinspre Trade Center si dintr-un turn de observatie, care va fi amplasat in mijlocul acestui complex botanic si care va fi realizat pe o structura usoara.
Acest proiect va fi depus spre finantare prin Programul Regional Nord-Vest.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
theda mar
CDS
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
siniat
MAKITA
Ubitech
strabag nivel 1
viarom
rigips
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander