Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - FERROLI se extinde in Romania cu un portofoliu de servicii de proiectare si instalare
FERROLI se extinde in Romania cu un portofoliu de servicii de proiectare si instalare
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 04 Apr 2024 06:25
Cu o strategie diferita fata de anii precedenti, Ferroli Romania - furnizor de echipamente din gama HVAC si filiala locala a grupului italian Ferroli SpA - s-a axat pe consolidarea segmentelor de piata ce presupun dezvoltarea sustenabila a sistemelor de climatizare integrate, cu accent pe echipamentele de eficienta energetica ridicata. Pornind de la acest concept, compania si-a extins portofoliul cu servicii de proiectare si instalare a unor astfel de sisteme. Pentru fundamentarea principiilor de functionare si a strategiilor de integrare in sistemele existente, impreuna cu specialistii din Italia, subsidiara locala a dezvoltat o serie de cursuri de instruire, ce au avut loc in laboratoarele de prezentare Ferroli Romania.
In contextul volatilitatii preturilor in domeniul energetic si al gradului scazut de predictibilitate, Mihai Matache, directorul general al Ferroli Romania, considera benefica si necesara aceasta schimbare de strategie si estimeaza ca va genera o crestere de 10%-15% a afacerilor companiei in 2024. 

- Cum vedeti piata de pompe de caldura in Romania, avand in vedere cresterea considerabila a cererii pentru aceste sisteme?
- Pompele de caldura joaca un rol cheie in realizarea obiectivului global Net Zero, propus de UE pentru atingerea neutralitatii climatice pana in 2050. Pe masura ce guvernele devin proactive in ceea ce priveste sustenabilitatea, solutiile de incalzire regenerabile castiga o cota din ce in ce mai mare din piata europeana de incalzire. Si Romania se aliniaza acestor tendinte de dezvoltare, unde pompele de caldura continua sa isi stabilizeze pozitia, contribuind semnificativ la decarbonizarea cladirilor si la asigurarea incalzirii locuintelor intr-un mod cat mai sustenabil.
In contextul majorarii preturilor la energie electrica, observam acest trend ascendent si in sectorul rezidential, unde dezvoltatorii imobiliari privesc cu o mai mare deschidere realizarea de locuinte pasive din punct de vedere energetic. Acestea devin o optiune nu doar in termeni de sustenabilitate, ci si pentru reducerea costurilor privind energia electrica si a utilitatilor. 

 
- Ce include portofoliul de echipamente eficiente energetic al Ferroli Romania si cum a evoluat cererea in 2023?
- Ferroli Romania furnizeaza pe piata locala o gama variata de echipamente destinate incalzirii si climatizarii spatiilor rezidentiale si industriale, dar ne concentram activitatea acordand prioritate produselor ce utilizeaza energia verde si sursele regenerabile (pompe de caldura, panouri fotovoltaice, panouri solare etc.). Vanzari semnificative am inregistrat in anul 2023 pe segmentul pompelor de caldura, unde echipamentele din gama OMNIA au avut o crestere de 40%, cu o pondere aproximativ egala intre variantele constructive de tip monobloc si split. 
Zona geografica cu un grad ridicat de absorbtie pentru aceste echipamente este reprezentata de centrul si nord-vestul tarii, dar observam un trend ascendent si in zonele rezidentiale din proximitatea Capitalei.
Alte categorii de produse care au avut performante notabile, dar echilibrate intre ele ca nivel al vanzarilor, sunt reprezentate de centralele murale, boilerele, panourile solare, caloriferele etc. 

 
- Ce obiective aveti stabilite, la nivel de companie, pe piata din Romania?
- Ramanem dedicati principalelor directii strategice adoptate in ultimii ani, care vizeaza diversificarea continua a ofertei de echipamente, respectiv ascensiunea in zona energiei regenerabile, oferind solutii noi si complexe pentru eficientizarea sistemelor de incalzire si climatizare. De asemenea, ne vom concentra pe optimizarea stocurilor si reducerea cheltuielilor operationale, pentru a ne pastra preturile la un nivel competitiv. Nu in ultimul rand, ne dorim majorarea cotei de piata, fara a ne abate de la valorile si principiile noastre, pastrand un echilibru intre factorul uman si impactul asupra mediului inconjurator. 

 
- Cum vedeti directia de dezvoltare a pietei HVAC in continuare, in contextul scumpirii energiei?
- In contextul scumpirii energiei, pentru a ne alinia la cerintele UE privind scaderea emisiilor de CO2, cele mai eficiente sunt sistemele integrate, formate din pompa de caldura si panouri fotovoltaice. Desi investitia initiala presupune costuri mai mari, performantele superioare fata de sistemele conventionale si reducerea cheltuielilor de exploatare pe tot parcursul anului transforma pompele de caldura intr-o solutie fiabila, ce poate fi folosita la scara larga, evitand risipa si acordand intotdeauna prioritate surselor energetice naturale.
Masurile de sprijin guvernamentale, cum ar fi subventiile sau programele dedicate, ar putea fi catalizatorul in accelerarea procesului de inlocuire a sistemelor conventionale de incalzire cu combustibili fosili.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
noark
rigips
leviatan
ness project
strabag nivel 1
CDS
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
viarom
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander