Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - RESTART Energy va investi 500 de milioane USD in noi proiecte, pana in anul 2025
RESTART Energy va investi 500 de milioane USD in noi proiecte, pana in anul 2025
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 23 Feb 2021 15:21
Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenti de energie electrica si gaze naturale de pe piata locala, intentioneaza sa investeasca aproximativ 30 de milioane de dolari in dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW in localitatea Sarmasag din judetul Salaj. Proiectul este in faza „ready to build”, iar banii vor fi investiti in constructia parcului care ar urma sa fie pus in functiune in primul trimestru din 2022.
In urmatorii cinci ani, compania si-a propus sa investeasca 100 milioane USD anual in dezvoltarea de noi proiecte de energie regenrabila, tinta fiind ca la pana la finalul lui 2025 sa dezvolte proiecte de 500 MW in domeniile solar, eolian, biogazului, biomasei si energiei geotermale.
Parcul de la Sarmasag va avea o productie anuala de energie de 55 milioane KWh - suficienta pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodarii cu energie verde. Prin punerea in functiune a acestuia se va evita eliberarea in atmosfera a 1,23 milioane tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.
Proiectul de la Sarmasag a fost achizitionat la stadiul de „brownfield” de la o echipa de dezvoltatori cu experienta in domeniul parcurilor de energie verde. Prin acest proiect, Restart isi propune sa creeze 100 de locuri de munca temporare (in timpul constructiei) si 15 permanente, in perioada de operare.
"Suntem incantati sa putem contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice a Romaniei precum si la echilibrarea balantei energetice prin constructia unui nou activ regenerabil care produce energie curata, verde de la soare in varf de sarcina. Constructia este programata sa inceapa in trimestrul al doilea al acestui an si speram ca primii KWh verzi produsi de soare sa fie introdusi in retea cel tarziu in primul trimestru din 2022", a declarat Armand Domuta, CEO si fondator al Restart Energy.
Finantarea proiectului se va face prin surse proprii, fonduri private equity si finantare bancara. In ianuarie, Restart Energy a anuntat un joint venture cu compania americana de consultanta si administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies.
In acest parteneriat, Interlink activeaza ca un consilier strategic pentru finantarea proiectelor de energie verde de 500 MW pe care Restart Energy vrea sa le dezvolte in urmatorii cinci ani in Romania si tarile vecine. Aceste proiecte vor necesita investitii de 500 de milioane de euro. In aceasta tranzactie, Restart Energy a fost asistata de casa de avocatura "Bondoc si Asociatii".
Restart Energy a avut in 2020 o cifra de afaceri de 120 de milioane de lei si profit net de 13 milioane de lei. Planurile managementului sunt ca anul acesta compania sa isi majoreze cifra de afaceri la 220 de milioane de lei si profitul net la 24,2 milioane de lei.
De curand, Restart a incheiat cu succes prima sa emisiune de obligatiuni dedicate dezvoltarii si achizitiei de active de productie a energiei regenerabile in Romania, atragand astfel 16,3 milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisa, subliniind interesul ridicat al investitorilor pentru companie, dar si pentru segmentul energiei verzi.
***
Restart Energy este un furnizor independent de energie electrica si gaze naturale, cu capital 100% romanesc, infiintat in 2015 la Timisoara. Restart Energy are peste 30.000 de clienti persoane fizice si aproximativ 5.000 de clienti corporate. Compania are operatiuni in Romania si Serbia si, incepand cu 2021, intentioneaza sa se dezvolte pe mai multe piete europene, incluzand Germania si Spania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
noark
ness project
quadratum
CDS
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
theda mar
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander