Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - Quattro Pavimente: Peste 100.000 mp de pardoseala suprainaltata, instalata in 2023
Quattro Pavimente: Peste 100.000 mp de pardoseala suprainaltata, instalata in 2023
Izolatii & Finisaje Publicat de Ovidiu Stefanescu 08 Mar 2024 06:20
Compania Quattro Pavimente Tehnice, cu o experienta de doua decenii in productia si montajul de pardoseli suprainaltate, a inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri din 2023, raportat la anul anterior, consolidandu-si pozitia de lider pe piata de profil, performanta pe care conducerea companiei mizeaza si in 2024. Anul trecut, specialistii Quattro Pavimente au livrat sisteme complete de pardoseala suprainaltata tehnica pentru circa 100.000 mp, principalele proiecte fiind The Silk Iasi si Arghezi Office Bucuresti. 
Detinand o unitate de productie in proximitatea Capitalei (in Popesti-Leordeni), compania dispune de liniile tehnologice automate, ce asigura o calitate constanta a produsului finit, productivitate si eficienta sporite, precum si personalizari ale panourilor, la cererea clientilor. Sistemele promovate sunt special concepute ca o rezolvare ingenioasa a problematicilor identificate in amenajarea spatiilor cu necesitati majore de cablare (de exemplu, centre de comanda si control, camere de colocare a datelor, servere etc.), facand parte din categoria materialelor moderne, flexibile, eficiente si sustenabile. Pentru a afla mai multe detalii despre activitatea curenta, a fost solicitata opinia lui Dan Berechet, manager de produs in cadrul companiei Quattro Pavimente Tehnice.

- Cum a evoluat cererea de sisteme de pardoseli in 2023 si care sunt previziunile pentru acest an?
- Dupa cum se astepta toata lumea, in 2023 piata de constructii s-a contractat fata de exercitiul financiar precedent, principalele motive fiind legate de fluctuatiile extrem de mari ale materiei prime, nivelul crescut de instabilitate in piata, precum si blocajul autorizatiilor de construire din Bucuresti. In acest context nefavorabil, conform unui raport iO Partners Romania, in semestrul intai din 2023, volumul total al investitiilor imobiliare in Romania a ajuns la 181 milioane de euro, cu 44% sub cota din perioada corespunzatoare din 2022. In Bucuresti, piata investitiilor in trimestrul al doilea a atins doar 48,5 milioane de euro, fiind cu 64% mai mica in comparatie secventiala si cu 81% inferioara intervalului de referinta din 2022. Nu avem inca situatia finala pentru 2023, dar conform semnalelor din piata, in partea a doua a anului s-a mentinut tendinta de scadere. Toate aceste constrangeri, au generat o serie de provocari, pe care am reusit sa le transformam in oportunitati. Quattro Pavimente Tehnice, in calitatea sa de unic producator de pardoseala suprainaltata din Romania, a reusit sa raspunda prompt solicitarilor pietei si sa se adapteze noilor cerinte. Am oferit clientilor termene de livrare scurte pentru produsele personalizate total, am putut sa livram imediat din stoc sortimentele standard, fiind al treilea an consecutiv in care suntem recunoscuti in piata ca furnizor de solutii imediate, cu stocuri permanente pentru toate panourile din portofoliu, pentru orice situatie.

 
- Care sunt, pe acest segment, principalele proiecte pentru care ati livrat sisteme de pardoseli in 2023?
- Anul trecut am livrat sisteme complete de pardoseala suprainaltata tehnica pentru circa 100.000 mp, principalele proiecte fiind The Silk si Arghezi Office. Pe langa aceste obiective, au fost multe altele mai mici, dar la fel de interesante, pentru care a trebuit sa identificam solutii inovatoare si sa le adaptam nevoii clientilor. In 2023, s-a mentinut tendinta diversitatii zonelor in care au fost dezvoltate proiecte, intrucat cererea a sporit si in restul tarii, nu doar in Bucuresti, lucru care a venit la pachet cu o serie de provocari noi, date de distanta si amplasament, dar pe care am reusit sa le gestionam datorita experientei de peste 20 de ani pe care o avem in domeniu si cu ajutorul parteneriatelor cu furnizori strategici si colaboratori din toata tara.

- Precizati nivelul cifrei de afaceri inregistrate de companie in 2023 si estimati evolutia acesteia in 2024. 
- In anul precedent, Quattro Pavimente Tehnice a inregistrat o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, consolidandu-si pozitia de lider pe piata pardoselei suprainaltate, performanta pe care ne asteptam sa o mentinem si in 2024.

 
- Ce obiective ati stabilit pe termen scurt si mediu? 
- Mai intai, ne propunem sa fim principalul furnizor de pardoseala suprainaltata flotanta, motiv pentru care abordam fiecare solicitare cu personal specializat, care activeaza in domeniul pardoselilor suprainaltate de peste 15 ani, ceea ce ne permite sa gasim solutii indiferent de situatie si de particularitatea proiectului. Continuam sa ne extindem mereu gama de produse cu panouri care sa raspunda celor mai exigente cerinte, iar anul acesta vom lansa o gama complet noua si inovatoare care, cu siguranta, va starni interesul pietei. Prin aceste actiuni, de 30 de ani, in cadrul Grupului Menatwork din care facem parte, sustinem si promovam calitatea, eficienta, sustenabilitatea, raportate la siguranta, costuri si impact pentru mediul inconjurator.

 
- Va propuneti accesarea de finantare prin implementarea programului ConstructPlus? 
- Desi Grupul Menatwork activeaza de 30 de ani pe piata de constructii si suntem o companie de productie in cadrul grupului, din pacate nu am reusit sa accesam nicio finantare din fonduri europene sau sub forma ajutoarelor de la stat. Experienta cu finantarile de genul programului ConstructPlus ne-a aratat ca totul este frumos pana in momentul in care se deschid sesiunile de depunere a proiectelor, dupa care conditiile si criteriile de stabilire a eligibilitatii devin dezarmante pentru companiile inregistrate in judetul Ilfov.
Tot ce am construit pana in acest moment este prin intermediul echipei si aport propriu financiar in companiile in care am vazut potential.

 
 
- Care sunt principalele probleme pe care le intampinati in derularea activitatii?
- Principala provocare cu care ne confruntam este termenul de livrare foarte scurt solicitat de clienti. De cele mai multe ori, proiectele raman in urma din diferite motive, in diferite faze, iar la final clientul doreste respectarea termenului initial, motiv pentru care are nevoie de marfa intr-un timp scurt. Am reusit sa transformam aceasta provocare intr-un atu al companiei noastre, prin asigurarea de stocuri permanente pentru toata gama de panouri din portofoliu, iar pentru panourile personalizate la comanda avem termene de livrare foarte scurte, avand astfel avantajul liniei de productie locale, care poate fi adaptata conform nevoilor si care ne ofera o flexibilitate foarte mare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
noark
rigips
ness project
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
CDS
EDIT-Structural
concelex
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
siniat

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander