Agenda Constructiilor
Vineri, 15 Noiembrie 2024
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - VIESSMANN: Un secol de traditie in domeniul sistemelor de incalzire
VIESSMANN: Un secol de traditie in domeniul sistemelor de incalzire
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2017 10:00
Lider global in furnizarea de solutii si sisteme de incalzire, industriale si de refrigerare, marca germana Viessmann este binecunoscuta oricarui utilizator de centrale termice din lumea intreaga. Reprezentanta din Romania a fost deschisa la Brasov in anul 1998, compania devenind, in scurt timp, unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata echipamentelor termice din tara noastra. Pozitia de top pe plan local si international a fost asigurata datorita experientei de aproape un secol de activitate, dar mai ales datorita gamei complete de produse din portofoliu. Pentru notorietatea de care se bucura marca Viessmann, aceasta a fost laureata cu un trofeu EURO-Constructii 2017, in cadrul festivitatii de decernare a premiilor pietei de constructii din Romania, care a avut loc la data de 23 mai a.c., la Hotelul Radisson Blu din Bucuresti. Premiul a fost ridicat de Cristian Matei, reprezentant de vanzari in cadrul companiei.
Compania, infiintata in Germania in anul 1917, de catre Johann Viessmann, este condusa, in prezent, de prof. dr. Martin Viessmann, nepotul fondatorului. Cifra de afaceri a companiei a atins, anul trecut, 2,2 miliarde euro. In prezent, grupul are peste 11.600 de salariati, fiind unul dintre principalii producatori de echipamente de incalzire la nivel mondial. Totodata, holdingul german detine in Europa cea mai bine vanduta marca de cazane pentru incalzirea prin pardoseala.
 
Notorietate castigata in 100 de ani de inovatie
Pe parcursul celor 100 de ani de activitate, Viessmann a inovat incontinuu, dezvoltand permanent produse si solutii tehnice impresionante, care au marcat momente de referinta ale tehnicii de incalzire. Din angajamentul pentru viitor al companiei este nelipsita intentia de a participa determinant la progresul tehnologic.
Astfel, cuvantul-cheie al anului 2017 in cadrul grupului este "telegestiunea". Pentru a raspunde tuturor exigentelor de pe piata si nevoilor oamenilor, grupul traverseaza, in aceasta perioada, un vast proces de digitalizare. Ca parte a acestuia, specialistii companiei au dezvoltat o serie de interfete de comunicatie, cum ar fi, de exemplu, modulul wireless Vitoconnect 100, cu ajutorul caruia centrala termica poate fi conectata la internet si controlata direct de pe smartphone, prin aplicatiile mobile ViCare, Vitotrol Plus si Vitoguide. Acest modul se conecteaza simplu la reteaua WiFi a cladirii si se leaga direct la sistemul de incalzire (­plug-and-play), functionand ca o interfata intre centrala termica si aplicatia mobila.
"Oamenii incep sa foloseasca aplicatii precum ViCare, Vitoguide si Vitotrol Plus pentru ca, in stresul cotidian, le usureaza viata. Suntem atenti la nevoile consumatorilor si incercam sa oferim cele mai usoare si eficiente metode de a le crea confortul termic dorit", a declarat Valentin Nan, directorul de marketing al Viessmann Romania.
Aplicatiile pentru smartphone, impreuna cu Vitoconnect 100, ofera proprietarilor de centrale posibilitatea sa-si supravegheze sistemul de incalzire oriunde si oricand. Mai mult, intr-o zona separata a ecranului de start sunt afisate diverse recomandari pentru economisirea energiei.
 
"Eficienta plus" - angajamentul Viessmann in sustenabilitate
In ultimii ani, Viessmann investeste in cercetare pentru crearea unor tehnologii care sa evite schimbarile catastrofale ale climei. Oamenii de stiinta au stabilit obiective clare privind extinderea utilizarii energiei regenerabile si reducerea gazelor cu efect de sera. Obtinerea unui sector energetic fara emisii de carbon a devenit un obiectiv global, la realizarea caruia fiecare poate contribui.
Dorind sa demonstreze ca obiectivele Comisiei Europene nu sunt exagerate, Viessmann a implementat proiectul de dezvoltare durabila "Eficienta Plus", prin care compania a reusit, pe baza tehnologiei existente, sa-si asigure energia necesara intr-un mod ecologic, reducand consumul de combustibili fosili cu mai mult de doua treimi si nivelul emisiilor de CO2 cu peste 80%.
In noua centrala energetica a fabricii Viessmann din Allendorf (Germania), sunt utilizate toate sursele relevante de energie - combustibil lichid si gazos, biomasa, biogaz, energia solara si caldura din aer si sol.
 

Viessmann in Romania
In Romania, grupul Viessmann este prezent din anul 1998 cu o reprezentanta proprie ce numara peste 60 de angajati si realizeaza afaceri medii anuale de circa 30 milioane de euro. Compania are peste 1.000 de parteneri autorizati, prin intermediul carora acopera intreg teritoriul tarii. In 2016, Viessmann a comercializat peste 20.000 de centrale termice in condensare, modelul cel mai bine vandut fiind Vitodens 050-W, un produs apreciat atat de utilizatorii casnici, cat si de dezvoltatorii imobiliari. 
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
leviatan
konsent
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
BogArt
strabag nivel 1
SSAB
DRS
MAKITA
concelex
ELECTROGRUP
viarom
ness project
VEGO
SIGM
CDS
rigips
Acvatot 2019
Arduro
noark
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<