Agenda Constructiilor
Miercuri, 01 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LINDAB Romania si-a propus o crestere de 30% in 2024, prin majorarea productiei
LINDAB Romania si-a propus o crestere de 30% in 2024, prin majorarea productiei
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 18 Apr 2024 06:25
Cresterea capacitatii de productie este unul dintre obiectivele Lindab Romania in 2024, conducerea companiei propunandu-si o tinta de vanzari cu 30% mai mare pe segmentul de business de ventilatii, decat nivelul inregistrat in 2023. Totodata, pentru anul in curs, este vizata imbunatatirea eficientei operationale, dar si consolidarea relatiilor cu clientii existenti si atragerea unora noi, prin oferirea unor servicii superioare, suport tehnic si consultanta specializata.
Grupul Lindab produce sisteme si solutii moderne pentru constructii civile si industriale, precum si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit. Pentru industria HVAC, compania furnizeaza sisteme complete de ventilatii si climatizare, dezvoltate in laboratoare de cercetare, la standarde ridicate. Lindab Romania livreaza, in prezent, un pachet absolut complet de invelitori, ce include, pe langa acoperisul din tigla metalica, ferestre de mansarda, sisteme de degivrare pentru acoperis, cosuri de fum, impreuna cu serviciile de montaj. Planul de dezvoltare prevede majorarea capacitatii de productie din Romania, pe segmentul acoperisurilor metalice, precum si dezvoltarea pe piata sistemelor de ventilatie rezidentiala. Andrei Sulyok, director general, Lindab Romania se refera in cele ce urmeaza la toate aceste aspecte.

- Cum a evoluat piata de instalatii de solutii din gama HVAC in anul 2023 si care sunt previziunile pentru 2024-2025?
- In 2023, piata HVAC a crescut, mai ales datorita proiectelor finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), dar si datorita altor investitii in industrie. Chiar in luna martie, mass media a comunicat ca mai sunt peste 400 de obiective, adica proiecte la modul general (de infrastructura, drumuri, poduri, unitati medicale si institutii publice) incepute cu fonduri PNRR, care ar trebui finalizate pana in 2026.
Deci, legat de previziuni - daca ar fi sa ne luam dupa numarul de proiecte care implica HVAC, incepute/ deschise, cu termen de finalizare pana in 2026, viitorul suna bine. Si ne referim la piata constructiilor la modul general, apoi particular pentru piata HVAC si, desigur, Lindab este un jucator serios pe acest segment. Cand proiectele se apropie, insa, de termenul de finalizare, apare riscul sa nu se respecte intocmai solutiile recomandate, sa se faca rabat la calitate.

- Cum vedeti directia de dezvoltare a pietei de ventilatii, ca oferta, in contextul scumpirii energiei?
- Avem urmatoarea judecata: daca vorbim despre impactul scumpirii energiei in piata HVAC, dezvoltarea acestui segment de business este foarte lenta. De ce? Pentru ca nu resimtim o preocupare a investitorilor in aceasta directie. S-a scumpit energia, hai sa gasim solutii tehnice de eficientizare atat pentru mediul rezidential, cat si pentru institutii publice si spatiile comerciale si industriale. 
Noi avem in portofoliu o solutie de ventilare cu recuperare de caldura, cu o eficienta de recuperare de pana la 90% in segmentul rezidential si pana la 75% in industrial/ comercial. Desi aceasta solutie exista si este la indemana, este prea putin folosita in constructiile de case si blocuri. 
In ultima perioada, poate 12 luni, citim si auzim despre importanta aerului proaspat la interior, despre necesitatea ventilatiei rezidentiale. Este un pas inainte pentru educare si constientizare. Cu pasi mici, mergem mai departe spre cadrul legislativ si respectarea acestuia.
Mai mult decat atat, se fac pasi timizi in directia reducerii emisiilor de carbon, iar Lindab poate produce tubulatura de ventilatie cu amprenta redusa de carbon.

- Care sunt cele mai mari proiecte la care participati, in aceasta perioada?
- Lucrurile se misca in Romania si vedem progresul din varietatea proiectelor care ajung la Lindab si care necesita produse din sfera ventilarii si climatizarii cladirilor. Evidentiem zona de unitati de productie la nivel national si mentionam ca proiecte importante fabrica Croco de la Onesti si fabrica Ursus de la Brasov. Avem pe agenda zilei livrarea solutiilor pentru camere curate catre spitalul de neurochirugie din Cluj.
Si, ca sa depasim granitele Romaniei, producem la foc automat si livram tubulatura rectangulara pentru desfumare mai repede decat avanseaza santierul clientului W-scope (Coreea de Sud), care investeste la Nyiregyhaza intr-o unitate de productie.

- Ce marci aveti in portofoliul de solutii pentru ventilatii si ce produse s-au aflat in topul vanzarilor in 2023?
- Sistemele complete de ventilatii oferite proiectantilor, instalatorilor si clientilor finali din industria HVAC sunt dezvoltate in laboratoare de cercetare si dezvoltare la standarde ridicate. Daca pana in urma cu cativa ani eram renumiti mai ales pentru sistemele de tubulaturi si fitinguri cu garnitura din gama Ventilation Products si prin gama completa de difuzoare, grile, anemostate, atenuatoare de zgomot si grinzi de racire din gama Indoor Climate Solutions, suntem astazi o companie care ofera solutii complete de ventilatii cu produse din portofoliul propriu, pe langa gamele mentionate dispunand si de centrale de tratare aer, sisteme de desfumare si protectie la foc sau difuzoare pentru camere curate.
Toate produsele si solutiile noastre sunt documentate si calculate prin intermediul deja consacratelor solutii IT cum ar fi programul de proiectare CADvent, platforma online lindQST sau aplicatia pentru dispozitive mobile Vent Tools.

- Ce obiective aveti in acest an?
- Cresterea capacitatii de productie este unul dintre obiectivele Lindab in 2024, intrucat ne-am propus o tinta de vanzari cu 30% mai mare decat in 2023. De asemenea, ne-am propus imbunatatirea proceselor interne pentru a reduce costurile si a oferi produse si servicii de calitate superioara clientilor la preturi competitive. Nu in ultimul rand, vizam consolidarea relatiilor cu clientii existenti si atragerea unora noi, prin oferirea unor servicii superioare, suport tehnic si consultanta specializata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
viarom
concelex
ness project
theda mar
EDIT-Structural
noark
CDS
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander