Agenda Constructiilor
Marti, 14 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - KONECRANES: Tendinta de crestere a comenzilor de poduri rulante in 2011
KONECRANES: Tendinta de crestere a comenzilor de poduri rulante in 2011
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 25 Mar 2011 08:16
Furnizorul de utilaje de ridicat Konecranes SA Romania a anuntat o majorare de aproximativ 20% a comenzilor primite in primele luni din 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pentru intervalul urmator fiind estimata o continuare a tendintei de crestere. "Piata a devenit mai activa si speram ca aceasta tendinta de redresare sa se mentina pe parcursul intregului an, cu o imbunatatire in ultimele doua trimestre. Planul nostru pe termen scurt este ca, in urmatorii doi ani, sa atingem nivelul de vanzari inregistrat in 2008. Pentru aceasta, printre alte masuri, Konecranes va introduce pe piata romaneasca un nou tip de pod rulant tehnologic, numit SMARTON, reprezentand un echipament «inteligent» dotat cu tehnologie de ultima generatie, caracterizat prin consum energetic redus si costuri de intretinere minime", a declarat Cristian Breban, director general al Konecranes Romania.
Potrivit managerului firmei, anii de recesiune (2009 si 2010) au marcat o scadere semnificativa a pietei de utilaje de ridicat din Romania, mult mai drastica decat cea inregistrata in majoritatea celorlalte state ale Uniunii Europene. "Pentru a depasi cu bine aceasta perioada, am pus accentul pe o apropiere mai mare fata de clientii existenti si potentiali, dezvoltand semnificativ reteaua de vanzare si service si oferind o gama de produse si servicii adaptata noilor conditii economice. In pofida scaderii constante a cifrei de afaceri cu aproximativ 45% in intervalul analizat, (de la 6,3 milioane de euro in 2008, la 3,3 milioane de euro in 2009 si la 1,8 milioane de euro in 2010), respectiv a diminuarii preturilor din domeniul nostru, am reusit sa mentinem activitatea la un nivel suficient de inalt pentru a putea pastra si chiar creste numarul personalului in departamentele de vanzari si de service. Reducerea semnificativa a cifrei de afaceri a fost cauzata, in principal, de ajustarea bugetelor de investitii ale clientilor nostri, care au renuntat la achizitionarea podurilor rulante de mare capacitate. Astfel, echipamentele respective, cu sarcini de pana la 8 tone au detinut ponderea cea mai mare in cadrul contractelor incheiate in 2010", a precizat Cristian Breban.
Konecranes Romania este subsidiara autohtona a grupului finlandez Konecranes, lider mondial in domeniul utilajelor de ridicat care circula pe cai de rulare, cu o cifra anuala de afaceri de 1,54 miliarde euro in 2010. Compania este prezenta pe piata autohtona din anul 1995, avand sediul central in Timisoara si service-uri in toata tara. La nivel national, societatea comercializeaza o gama diversa de utilaje de ridicat (poduri rulante, macarale portuare cu sarcinicde pana la 400 de tone si motostivuitoare grele cu capacitati cuprinse intre 16 si 60 de tone), electropalane etc. Pentru informatii suplimentare, www.konecranes.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
siniat
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
Acvatot 2019
CDS
quadratum
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander