Agenda Constructiilor
Joi, 02 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - ADR NORD-EST: Dezvoltarea infrastructurii de transport este prioritara
ADR NORD-EST: Dezvoltarea infrastructurii de transport este prioritara
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 16 Apr 2019 08:55
Regiunea Nord-Est este una dintre zonele tarii care se vor dezvolta cel mai mult in perioada urmatoare, avand in vedere nevoia de investitii si fondurile alocate prin programele REGIO in perioada de programare 2014-2020, care depasesc un miliard de euro si reprezinta 17,51% din alocarea nationala totala si cea mai mare la nivel national. Datorita demersurilor Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est, alocarea initiala a fost suplimentata cu 29 milioane de euro pentru finantarea unor proiecte integrate de cercetare-dezvoltare-inovare promovate in parteneriat public-privat.
ADR Nord-Est indeplineste rolul de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional (REGIO) 2014-2020, care este doar unul din instrumentele prin care fondurile europene ajung in regiune in aceasta perioada de programare.
Interviu cu Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est.
 
CV
Vasile Asandei (55 de ani)
Functia/ Institutia: Director General, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est;
Experienta profesionala: Jurist, 18 ani de experienta in dezvoltare regionala si 10 ani de activitate in sectorul privat;
Deviza: "Sa crezi, sa vrei si sa actionezi".
 
- Ce stadiu de contractare aveti, la nivelul regiunii, pentru proiectele incluse in perioada de programare actuala?
- In acest moment, avem in implementare 498 de proiecte cu finantare REGIO. Valoarea nerambursabila contractata este de 744 milioane de euro, reprezentand peste 68% din alocarea regionala. Consideram ca fiecare proiect este capital, daca nu la nivel regional, macar la nivelul comunitatii in care se deruleaza si la dezvoltarea careia contribuie. In schimb, pentru ca exista niste preconditii pentru dezvoltare, iar accesibilitatea este una dintre ele, ne indreptam atentia catre finantarea axelor strategice rutiere din Regiunea Nord-Est.
Astfel, 511 km de drumuri judetene vor fi modernizate prin REGIO pentru a fluidiza traficul si a asigura conexiunea la reteaua TEN-T in cadrul Axei prioritare 6 din POR 2014-2020 Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala. 250 de milioane de euro, finantare nerambursabila, vor fi transpusi in implementarea proiectelor incluse pe cele patru Axe Rutiere Strategice ale regiunii, respectiv Iasi - Suceava, Botosani - Iasi, Neamt - Bacau si Vaslui.
 
- Care sunt cauzele ratei scazute de absorbtie a fondurilor europene, din punctul dvs. de vedere?
- Primele probleme intampinate au fost cele legate de intarzierea publicarii ghidurilor solicitantului, dar si a operationalizarii sistemului electronic MySMIS. Dificultatile intampinate de beneficiari pe parcursul implementarii proiectelor au fost generate, cu precadere, de prelungirea duratelor...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMCOVID-19TeraSteelACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere