Agenda Constructiilor
Marti, 07 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - BM estimeaza ca economia Romaniei va inregistra un avans modest, de 1,9%, in 2022
BM estimeaza ca economia Romaniei va inregistra un avans modest, de 1,9%, in 2022
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 12 Apr 2022 10:31
Economia Romaniei va inregistra un avans modest, de 1,9%, in 2022, iar riscurile rezultate de pe urma crizei din Ucraina sunt ridicate, sustine Banca Mondiala, intr-un raport publicat duminica.
In plus, deficitul fiscal va ramane unul ridicat, la aproximativ 6,6% din PIB, in pofida unor masuri de consolidare.
"Amplitudinea revenirii va depinde de evolutia variantelor de COVID-19 si de severitatea ostilitatilor din regiune. Capacitatea Romaniei de a absorbi fonduri UE va fi cruciala pentru un proces de revenire sustenabil, verde si inclusiv", sustine Banca Mondiala.
Institutia financiara internationala apreciaza ca o reducere substantiala a deficitului fiscal in 2022 este putin probabila, deoarece Guvernul va trebui sa sustina procesul de revenire a economiei. Pe termen mediu, insa, deficitul ar urma sa urmeze o traiectorie descrescatoare, dar este posibil sa ramana deasupra pragului de 3% din PIB.
De asemenea, Banca Mondiala se asteapta ca rata saraciei sa scada doar usor pana la 10,1% in 2022, urmand sa revina la nivelul de dinaintea crizei in 2024. Cu toate acestea, cresterea preturilor la alimente si energie, precum si diminuarea remitentelor, ar putea insemna o revenire mai indelungata pentru segmentele vulnerabile de populatie comparativ cu altele in anii urmatori.
Pe de alta parte, un razboi prelungit in Ucraina ar putea duce cresterea economica a Romaniei in teritoriu negativ si ar conduce la cresterea saraciei pe termen scurt, subliniaza banca Mondiala.
 Grupul Bancii Mondiale, una dintre cele mai mari surse de finantare si expertiza pentru tarile in curs de dezvoltare, ia masuri rapide si complexe pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa isi consolideze reactia fata de provocarile generate de pandemie.
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
rigips
EDIT-Structural
CDS
viarom
ness project
Acvatot 2019
theda mar
concelex
MAKITA
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander