Agenda Constructiilor
Miercuri, 04 August 2021
wienberger
Home - Stiri - Actualitatea interna - CNIPMMR: Investitiile - principalul resort pentru relansarea economica a Romaniei
CNIPMMR: Investitiile - principalul resort pentru relansarea economica a Romaniei
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 09 Apr 2020 13:00
Sustinerea investitiilor in infrastructura, utilitati publice si in unitati de productie strategice pentru societate reprezinta principalele masuri ce au capacitatea de a relansa economia Romaniei. O autostrada in fiecare regiune istorica, constructia cel putin a unei fabrici de materiale medicale si consumabile si existenta unui depozit de produse generale in fiecare regiune, dar si investitiile in infrastructura locala secundara reprezinta doar cateva din propunerile Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) de relansare economica a Romaniei.
Potrivit unui plan prezentat de Florin Jianu, presedintele organizatiei, principalele surse de investitii care trebuie luate in calcul sunt, pe langa resursele publice disponibile, facilitatile oferite de Uniunea Europeana, BERD, Banca Mondiala, despre care spune ca nu vor “dainui” prea mult.
"Se recomanda constituirea rapida a unui portofoliu de proiecte operationalizabile pe termen scurt si mediu, incepand cu faza a doua a anveloparii blocurilor, tronsoane de autostrazi etc. CNIPMMR are deja intocmit un astfel de portofoliu, cu 18 proiecte", arata confederatia patronala.
O alta resursa indicata este reprezentata de investitiile externe atrase din afara Uniunii Europene prin actiuni rapide, in special de la marii investitori internationali - China, tarile arabe din Golf, Singapore, Coreea de sud, Hong Kong, Taiwan etc. - valorificand si negocierile anterioare blocate de restrictii politice ale Uniunii Europene sau din alte cauze.
"Investitiile trebuie sa fie performante, sa aiba o influenta multiplicatorie cat mai mare in economie. Fara investitii care sa fie substantiale si sa inceapa imediat exista pericolul ca Romania sa aiba o iesire din criza de tip L, trecand prin experienta dureroasa de un deceniu a Greciei, care continua", mai arata CNIPMMR.
Planul organizatiei mai prevede o serie de programe de sprijinire a IMM-urilor, infiintarea fondurilor de investitii, dar si o serie de masuri sectoriale si de sustinere a productiei interne si a exporturilor.
Pentru a consulta intregul plan de actiune al CNIPMMR, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKgamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
cv water 2021
strabag nivel 1
leviatan
hidroplasto
CELCO 2020
bienala
Ubitech
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere