Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - Florin Spataru: Romania participa la aflarea de solutii in criza de produse critice
Florin Spataru: Romania participa la aflarea de solutii in criza de produse critice
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 01 Feb 2022 14:32
„Intarzierile in lantul de aprovizionare, cauzate de situatia pandemica, in raport cu dependenta de materii critice, ca de exemplu dependenta de semiconductori, ne determina sa ne concentram cu atat mai mult pe diversificarea surselor de aprovizionare cu materii prime critice. Consolidarea rezilientei pietei unice si accelerarea dublei tranzitii sunt doar doua dintre obiectivele cheie in procesul de reindustrializare a Romaniei. Politicile industriale vor viza un mecanism de adaptare a proceselor de productie si, in acelasi timp, vor incuraja revigorarea acelor segmente de industrie, aflate, astazi, in esalonul doi, in Romania", a subliniat Florin Spataru, ministrul economiei, in cadrul reuniunii ministeriale informale a Consiliului UE Competitivitate COMPET, organizata de Presedintia Franceza a Consiliului Uniunii Europene la Lens, Franta.
Lucrarile Consiliului COMPET i-a reunit, astazi, pe cei 27 de ministri ai industriei si pietei interne ai UE, la Lens, pentru a discuta despre modul in care Europa isi poate consolida autonomia strategica prin identificarea si reducerea vulnerabilitatilor care afecteaza regiunea. Reuniunea s-a concentrat pe asigurarea aprovizionarii cu materii prime pentru industria europeana.
In cadrul interventiei sale, Florin Spataru, ministrul economiei, a vorbit si despre necesitatea de a reduce decalajul economic dintre state. Ministrul a adaugat ca obiectivele strategice trebuie implementate cu atentie, astfel incat costurile si impactul social sa fie cat mai reduse. Proiecte importante de interes european comun (IPCEI) in domenii precum bateriile pentru vehicule electrice si microelectronica reprezinta una dintre conditiile esentiale pentru realizarea unei digitalizari durabile si ca aceastea vor mobiliza eforturile de aplicare a tehnologiilor avansate in industriile de varf – auto, tehnologii de comunicatii, spatiu, sanatate, aparare.
„Romania este alaturi de alte state membre, partener in cel de-al doilea IPCEI in domeniul microelectronicii. Lipsa semiconductorilor are consecinte foarte grave asupra economiei, inclusiv asupra ratei de angajare, insa noua legislatie europeana a cipurilor va creste capacitatea de cercetare si inovare in Europa si va contribui la asigurarea leadershipului european in proiectare si productie. Imi doresc ca aliantele care se formeaza la nivel european sa fie cat mai incluzive, pentru a beneficia de expertiza si capabilitatile fiecarui stat membru", a concluzionat ministrul economiei.
 
ALLBIMTotalEnergiesSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
quadratum
Arduro
GEWISS
AED
SIGM
DRS
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP
leviatan
EDIT-Structural
EURO BUILD
konsent
SSAB
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
concelex
noark
theda mar
CDS
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<