Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - FMI a revizuit pozitiv prognoza de crestere economica a Romaniei, la 4,8 % in 2022
FMI a revizuit pozitiv prognoza de crestere economica a Romaniei, la 4,8 % in 2022
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 27 Sep 2022 09:40
Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, saluta decizia Fondului Monetar International (FMI) de a revizui in crestere prognoza de avans economic a Romaniei, pentru anul 2022, ca urmare a misiunii de evaluare (Consultari pe Articolul IV) efectuata de delegatia FMI in vara anului curent.
“Am pornit de la o prognoza de 2,2% in primavara cand raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectiva rezervata asupra cresterii economice, pe fondul contextului international si al apropierii de conflictul armat de la granita noastra. Si iata, astazi, suntem la 4,8% prognoza, iar cele peste doua puncte procentuale rectificare pozitiva a prognozei de crestere economica reprezinta o confirmare a abordarii corecte pe care Guvernul o are in raport cu situatia de la nivelul intregii Uniuni Europene. Semnalele bune din partea partenerilor externi sunt validari ale deciziilor de politica fiscal-bugetara si financiara pe care le luam de la preluarea mandatului. Traversam o perioada de criza si incertitudine, suntem stat membru, ne aliniem Europei, ne raportam la regiune si urmarim evolutiile externe, dar asigurarea stabilitatii economice se face de aici, de la Bucuresti si vom continua sa facem acest lucru. Reformele cuprinse in Planul National de Redresare si Rezilienta sunt in termenele stabilite si vor contribui semnificativ la misiunea pe care o avem, la fel si masurile de sustenabilitate fiscala, alaturi de managementul investitiilor publice si consolidarea bugetara” , a spus Adrian Caciu, ministrul Finantelor.
Comitetul Executiv al FMI a apreciat importanta implementarii unor politici macroeconomice prudentiale pentru asigurarea stabilitatii si, totodata, stimularea reformelor structurale pentru sustinerea cresterii economice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
noark
MAKITA
CDS
concelex
rigips
ness project
EDIT-Structural
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
viarom
leviatan
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
siniat
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander