Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - HIDRO Prahova pregateste proiecte de 65 milioane euro pentru perioada 2021-2027
HIDRO Prahova pregateste proiecte de 65 milioane euro pentru perioada 2021-2027
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Mar 2020 06:40
Pentru perioada de finantare 2021-2027, societatea Hidro Prahova, operatorul regional al sistemelor de apa si canalizare din judetul Prahova, pregateste implementarea mai multor proiecte de investitii in valoare de peste 65 milioane de euro - fonduri europene, pentru tratarea si distributia apei, colectarea si epurarea apelor uzate. Principalele investitii pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare vizeaza: reabilitarea si extinderea retelei de distributie a apei potabile, reabilitarea de aductiuni, conducte de transport apa potabila, precum si rezervoare de inmagazinare a apei potabile, introducerea si modernizarea sistemului SCADA, reabilitarea si modernizarea statiilor de tratare, a statiilor de clorinare, construirea de captari noi si statii de clorinare, reabilitarea sau extinderea retelei de canalizare, construirea de statii de pompare apa uzata si epurare. 
 
"Investitiile se vor derula in aproximativ 43 de localitati din Prahova, 9 dintre acestea avand preconizate proiecte cuprinse intre 10 si 25 milioane de euro. Este vorba despre municipiul Campina, pentru care investitiile se vor ridica la peste 25 milioane de euro, urmat ca pondere a sumelor alocate pentru modernizarea sistemului de distributie a apei, colectare si epurare a apelor uzate de localitatile: Varbilau - 17,2 milioane de euro si Poienarii Burchii - 15 milioane de euro, sume care cuprind si statiile de epurare aferente aglomerarilor respective, Slanic (15,4 milioane de euro), Telega (14 milioane de euro), Sinaia (13,7 milioane de euro), Azuga (10,4 milioane de euro), Alunis (11,3 milioane de euro) si Scorteni (10 milioane de euro)", subliniaza dr. ing. Adrian Semcu, directorul general al Hidro Prahova SA.
 
Prin actuala perioada de programare a fondurilor europene, respectiv prin POIM 2014-2020, operatorul pregateste aplicatia de finantare pentru investitii de peste 300 de milioane de lei, pentru extinderea retelelor de alimentare cu apa si canalizare.
 
In prezent, gradul de bransare la reteaua de apa, pentru localitatile aflate in raza de operare a societatii Hidro Prahova, depaseste 82%. Potrivit estimarilor consultantului EPTISA, gradul de bransare a populatiei la retelele de alimentare cu apa va atinge 100% la finalul anului 2023, prin finalizarea proiectelor cu finantare europeana, in localitatile care beneficiaza de aceste investitii. 
 
Afaceri in crestere si noi proiecte de dezvoltare
In anul 2019, Hidro Prahova SA a inregistrat o cifra de afaceri de 61,55 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 13% fata de 2018. Potrivit estimarilor companiei, tendinta de crestere se pastreaza si in 2020, cand cifra de afaceri prognozata va fi de 65,63 milioane de lei, urmand ca in 2021 sa se majoreze din nou, la 67,14 milioane de lei.
 
"Pentru anul 2020, societatea Hidro Prahova SA a planificat principalele directii ale programului de dezvoltare, prin implementarea unor programe de investitii in infrastructura de utilitati publice de apa si canalizare, finantate din surse proprii, din Fondul de Intretinere, Inlocuire si Dezvoltare (Fond IID), precum si din fonduri europene (POIM). Lucrarile vizeaza reabilitari la nivelul componentelor din cadrul sistemului de producere si inmagazinare a apei potabile (statii/ rezervoare), automatizari (foraje, statii de pompare/ clorinare), extinderea retelelor de apa si canalizare/reabilitarea retelelor existente, sectorizari pe zone de distributie si aprovizionare si contorizari la nivel de bransamente si reabilitarea parcului de contoare, prin montarea de mijloace de masurare de ultima generatie (contoare cu citire la distanta)", a precizat dr. ing. Adrian Semcu, directorul general al societatii HIDROPRAHOVA SA. 
 
In privinta investitiilor din fonduri proprii si Fond IID, in anul 2020 sumele alocate pentru lucrari la nivelul componentelor din cadrul sistemelor de alimentare cu apa si canalizare depasesc 4 milioane de lei. Pentru dotari in vederea dezvoltarii infrastructurii de apa /canalizare si cresterea calitatii serviciilor furnizate/ prestate, in anul 2020 a fost prevazuta suma de 2,34 milioane lei.
***
Hidro Prahova SA este unicul operator al retelelor de apa si canalizare din judetul Prahova. In prezent, societatea Hidro Prahova SA opereaza in 64 de localitati din judetele Prahova si Arges, din care un municipiu, 11 orase si 52 de comune. Incepand din anul 2019, societatea Hidro Prahova SA si-a extins aria de operare si in judetul Arges, prin preluarea si gestionarea serviciului de alimentare cu apa din comuna Dambovicioara.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ness project
Acvatot 2019
noark
strabag nivel 1
quadratum
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
concelex
CDS
FRONTALE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander