Agenda Constructiilor
Vineri, 19 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA anunta proiectele din 3 judete care vor primi finantare prin „Anghel Saligny”
MDLPA anunta proiectele din 3 judete care vor primi finantare prin „Anghel Saligny”
Actualitatea interna Publicat de AG&F 23 Iun 2022 11:09
Ministerul Dezvoltarii a finalizat lista proiectelor care vor primi finantare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” in trei judete si sectoarele Capitalei. Urmeaza sa se finalizeze si lista pentru restul judetelor - anunta ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.
Localitatile care au depus cereri de finantare pentru mai multe tipuri de investitii au primit finantarea pe baza unor criterii de prioritizare. „Vom asigura prioritar apa potabila in localitati, apoi reteaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar daca aceste doua categorii de utilitati sunt realizate, pentru a evita situatia in care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a aseza conducta de apa sau de canalizare. Totodata, fiecare localitate care a depus cerere va primi finantare pentru cel putin o investitie”, a declarat Cseke Attila.
Dupa cum este cunoscut, prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii, asigura serviciile de baza in localitati (apa, reteaua de canalizare si gaze) si reabiliteaza drumurile si podurile. Ministerul a publicat, la inceputul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finantare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar si lista sumelor repartizate pe judete.
Acum, ministerul lucreaza la aplicarea criteriilor de prioritizare pe localitati si pe proiecte, in interiorul judetelor, a finalizat lista pentru judetele Alba, Dambovita, Harghita si sectoarele Capitalei si urmeaza sa finalizeze alocarile si pentru restul judetelor, a subliniat ministrul.
Pana la termenul de depunere a cererilor de finantare, autoritatile au depus, la Ministerul Dezvoltarii, cereri in valoare totala de 137 miliarde de lei.
 
Distributia fondurilor pe judete
Conform criteriilor de selectare, in judetul Dambovita, din totalul celor 161 de solicitari de finantare depuse, in urma procedurii de alocare au fost propuse spre finantare 137 de obiective de investitii, in valoare de 1,3 miliarde de lei, reprezentand aproximativ 74% din cuantumul tuturor solicitarilor din judet.
Sectoarele municipiului Bucurestiului au depus 38 de solicitari de finantare pentru programul „Anghel Saligny” si au fost aprobate 23 de proiecte de investitii, in valoare totala de aproape 139 de milioane de lei. Toate solicitarile de investitii in infrastructura de apa si canalizare au fost aprobate, iar reabilitarea drumurilor a primit finantarea in valoarea maxima alocata pentru acest tip de finantare.
Unitatile administrativ-teritoriale din judetul Alba au depus 177 de cereri de finantare, iar 122 dintre acestea si 51% din cuantumul tuturor solicitarilor au primit aprobare. Suma acestora se ridica la 1,17 miliarde de lei.
Din judetul Harghita, ministerul a primit 207 cereri, iar, in urma procedurii, au fost aprobate 104 obiective, in valoare de un miliard de lei, reprezentand 44% din cuantumul tuturor solicitarilor.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
hilti
Ubitech
MAKITA
viarom
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere