Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Ministrul Economiei solicita sprijin BERD pentru o strategie economica post-Covid-19
Ministrul Economiei solicita sprijin BERD pentru o strategie economica post-Covid-19
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2020 19:42
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca impreuna cu ministrul Finantelor, Florin Citu, au cerut sprijinul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru a demara rapid o strategie de dezvoltare economica post-coronavirus.
 
"Ne gandim si la ce va fi dupa ce va trece aceasta criza, pentru ca eu sunt optimist ca vom invinge impreuna coronavirusul si trebuie sa stim ce facem dupa, pentru ca, dupa parerea mea, probabil si economia va trebui restartata, resetata si adaptata noilor cerinte. Acum vedem ca incepem sa lucram foarte mult de acasa, sa folosim comunicatiile si probabil va trebui sa ne adaptam foarte mult in zona de comunicatii, sa avem comunicatii foarte bune, foarte solide. Am discutat ieri (sambata n.r.) impreuna cu ministrul de Finante intr-o audioconferinta cu BERD si le-am cerut sprijin pentru a demara rapid o strategie post-coronaviurs, de dezvoltare economica, pentru ca vreau sa fim pregatiti cand va trece aceasta criza, sa vedem liniile si directiile in care economia romaneasca trebuie sa se indrepte dupa aceasta criza", a spus duminica Virgil Popescu, la Realitatea TV, citat de Agerpres.
 
Urmeaza al doilea val de masuri economice
 
Ministrul Economiei a precizat ca impreuna cu ministrul de Finante si cu premierul lucreaza la un al doilea val de masuri, pentru a putea face fata noilor provocari aparute in contextul pandemiei de coronavirus.
 
"Am anuntat un prim val de masuri si as vrea sa vi le reamintesc. Este vorba de acordarea somajului tehnic in plata de 75% brut pentru companiile afectate de coronavirus, pentru cele inchise de ordonantele militare si pentru cele carora cifra de afaceri, respectiv incasarile au scazut cu minimum 25%. De asemenea, avem un pachet de masuri fiscale si de creditare a IMM-urilor cu un plafon de garantare atat pentru creditele de investitii, de pana la 80%, cat si pentru liniile de capital, de pana la 90%, ca sa asiguram o infuzie in piata. Lucram impreuna cu ministrul de Finante si cu premierul la un al doilea val de masuri in asa fel incat sa putem ajusta primele masuri si pentru a face fata noilor provocari, pentru ca de la o zi la alta, poate de pe o saptamana pe alta, aceasta lupta cu coronavirusul trebuie adaptata la realitate", a explicat Virgil Popescu.
 
Ministrul Economiei a precizat ca si-ar dori ca romanii sa inteleaga si sa aplice masurile care au fost luate recent, "nu doar asa de a speria populatia" ci pentru a preintampina imbolnavirile.
 
"Mi-as dori foarte mult ca romanii sa inteleaga sa nu mai circule liber, sa inteleaga ca este o lupta cu un dusman pe care nu-l cunoastem si nu ne dam seama cum reactioneaza, mergem pe strada si putem foarte bine sa il luam din aer si apoi sa il dam celor dragi, deci sa aplice masurile si sa nu se gandeasca ca masurile sunt facute doar asa de a speria populatia, ci sunt facute in mod special pentru a preintampina imbolnavirile", a mai spus Virgil Popescu.
 
ACADTeraSteelCOVID-19C4E FORUMbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere