Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CNIPMMR: 90% dintre micii intreprinzatori percep negativ evolutia economica viitoare
CNIPMMR: 90% dintre micii intreprinzatori percep negativ evolutia economica viitoare
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 27 Oct 2021 09:33
Doar un intreprinzator din zece percepe in mod pozitiv evolutia economica viitoare a Romaniei, cel mai scazut nivel de incredere al intreprinderilor mici si mijlocii, dupa ce in 2019 gradul de incredere era la 35 - 40%, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
"In ceea ce priveste situatia economica, ce decurge din criza sanitara si din criza politica, am vorbit ieri (luni, 25 octombrie 2021, n.r.) cu doamna presedinta a Federatiei Patronatelor din Turism si imi spunea ca iar sunt intr-o situatie de pe o zi pe alta in care trebuie sa-si inchida afacerile. Ei sunt cu totul nepregatiti in fata unei noi crize, unui nou impact financiar asupra companiilor lor. Asteptam masurile compensatorii care sunt pregatite pentru firme in aceasta perioada, mai ales pentru mentinerea angajatilor. 2021 a adus o estimare a unei evolutii extrem de negative, ca perceptie, din partea intreprinderilor mici si mijlocii in ceea ce priveste dezvoltarea afacerilor lor. Am ajuns ca doar 1 din 10 intreprinzatori sa perceapa in mod pozitiv evolutia viitoare, cel mai scazut nivel de incredere al intreprinderilor mici si mijlocii. Daca in 2019 aveam un grad de incredere situat undeva la 35% - 40%, acum este de sub 10%, mai exact de 7,9%", a punctat Jianu.
Acesta a atras atentia asupra faptului ca Romania are nevoie de un guvern deplin pentru a putea trimite catre Parlament Legea bugetului de stat pentru anul 2022.
"Am auzit teze ca putem merge si cu guverne interimare. Nu putem, pentru ca noi nu avem un sistem de guvernare cum este in Belgia, de exemplu, unde au avut un an si jumatate un Guvern interimar. Singurul care poate initia o lege a bugetului de stat este Guvernul. In momentul in care nu ai un guvern in functie care sa poata genera proiecte de legi, principala piedica e ca nu vom avea buget anul viitor. Deci, trebuie sa avem un guvern cu puteri depline care sa poata trimite catre Parlament o lege a bugetului pentru 2022. In egala masura, noi din partea mediului de afaceri, facem un apel sa avem un guvern cat mai repede. Eu nu vad decat doua solutii in acest moment. Fie se aseaza toate partidele politice la masa si avem un guvern de uniune nationala, pentru ca vedem combinatii "n luate cate 2" care nu functioneaza in niciun fel... nu se inteleg doua partide la un loc. Fie sa avem un guvern de specialisti, sprijinit din Parlament de toate fortele politice", a spus presedintele CNIPMMR.
Conform lui Jianu, mediul de afaceri asteapta momentul in care sa vada acele reforme cu adevarat realizate in cadrul statului si care reusesc sa imbunatateasca gradul de colectare, dar nu prin cresterea taxelor.
"Nu trebuie sa facem abstractie de ceea ce intampla in Romania in acest moment, cu aceasta criza sanitara, si sa facem cu totii insistent apel la singura solutie pe care o avem in acest moment, cea a vaccinarii. Eu sunt in contact permanent cu organizatiile mediului de afaceri din tarile Uniunii Europene si am vazut cum practic celelalte tari se gandesc la reconstructie in acest moment, cum au depasit pandemia, iar restrictiile pentru populatie au disparut rand pe rand. Deja vedem concerte care se reiau, viata normala, activitatile economice... Uite ca noi suntem in plin razboi si nu trebuie sa ne ferim de aceasta exprimare. Imi pare rau ca vad in spatiul public o asa abordare paralela cu realitatea si cu preocuparile intreprinderilor mici si mijlocii si ale oamenilor. Am vazut mentionate rapoartele de tara. In rapoartele de tara se mentioneaza nu nivelul taxelor, ci gradul scazut de colectare. Or, gradul scazut de colectare nu este un atribut al intreprinzatorilor cinstiti, nu ei trebuie sa suporte acest grad scazut de colectare, ci statul. Eu astept acel moment in care vedem acele reforme cu adevarat realizate in cadrul statului si care reusesc sa imbunatateasca gradul de colectare, dar nu prin cresterea taxelor, pentru ca reversul va fi intotdeauna o scadere a colectarii", a mentionat Florin Jianu.
Reprezentanti ai institutiilor bancare, ai patronatelor si asociatiilor din domeniu participa, marti, la cea de-a doua editie a evenimentului "Banking Forum by Financial Intelligence".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
konsent
Ubitech
leviatan
Arduro
ELECTROGRUP
CDS
VEGO
Acvatot 2019
DRS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
GEWISS
SSAB
noark
rigips
BogArt
quadratum
concelex
AED
theda mar
EURO BUILD
SIGM

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<