Agenda Constructiilor
Marti, 27 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Deloitte: Hili Properties a preluat Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii MIRO
Deloitte: Hili Properties a preluat Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii MIRO
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 09 Aug 2022 11:55
Deloitte Romania a asistat Hili Properties, filiala de investitii imobiliare strategice a grupului maltez Hili Ventures, in preluarea unui pachet de 75% din actiunile Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii de birouri MIRO din Bucuresti, de la dezvoltatorul imobiliar Speedwell. MIRO este o cladire de clasa A cu destinatie mixta, cu o suprafata de 24.700 de metri patrati, situata pe DN1. Tranzactia a fost semnata in august 2022.
Conform acordului dintre cele doua parti, Hili Properties va prelua si restul de 25% din Baneasa Real Estate in doi ani.
„Echipa Deloitte Romania a dat dovada profesionalism la cel mai inalt nivel si de sprijin pe tot parcursul procesului care a dus la finalizarea preluarii acestui nou activ din portofoliul nostru. Parteneriatul solid si colaborarea cu Deloitte de care ne-am bucurat au fost fundamentale pentru succesul acestui proiect ambitios”, a spus George Kakouras, Managing Director, Hili Properties.
Deloitte Romania a oferit asistenta in procesul de due diligence financiar si fiscal, precum si cu privire la aspecte financiare si fiscale legate de contractul de vanzare-cumparare, prin intermediul unei echipe multidisciplinare formate din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Miruna Ciocea, Director Adjunct, si Laura Necsuliu, Senior Associate, din practica de consultanta financiara, si Dan Badin, Partener, Alexandra Smedoiu, Partener, Mihaela Iacob, Senior Manager, si Ana Bica, Consultant Senior, din practica de servicii fiscale.
„A fost o placere sa lucram cu managementul Hili Properties la aceasta tranzactie de referinta pentru piata imobiliara din Romania. Cred ca profesionalismul si dedicarea tuturor partilor implicate - fie ca este vorba de partile implicate in tranzactie sau de consultanti - au contribuit la obtinerea rezultatului dorit intr-un mod eficient si rapid. Acesta este un proiect care demonstreaza inca o data ca piata romaneasca este atractiva pentru investitorii straini, in ciuda unor provocari generate de situatia geopolitica din regiune”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.
Hili Properties detine si administreaza active imobiliare comerciale pe care le ofera spre inchiriere in Estonia, Letonia, Lituania, Malta si Romania. Portofoliul sau este format din 23 de proprietati - cladiri de afaceri, spatii de birouri, centre comerciale, unitati medicale, o fabrica industriala si restaurante.
Prin achizitia cladirii de birouri MIRO, valoarea portofoliului Hili Properties creste de la 174 de milioane la 234 de milioane de euro. In tara noastra, compania mai detine ART Business Center din Bucuresti, care gazduieste un spital privat.
Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2021, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.
 
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
BMI_Icopal
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
CELCO 2020
hilti
rigips
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere