Agenda Constructiilor
Luni, 06 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MFE propune infiintarea de completuri specializate in achizitii publice la Curtile de Apel
MFE propune infiintarea de completuri specializate in achizitii publice la Curtile de Apel
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2020 13:03
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a declarat luni ca este in curs de finalizare un proiect de act normativ care prevede infiintarea completurilor specializate pentru achizitii publice la nivelul Curtilor de Apel, potrivit Agerpres.
"Draftul de ordonanta de urgenta (pentru infiintarea completurilor - n.r.) este in curs de finalizare. El are atat partea de complet de judecata specializata pentru procedurile de achizitie publica, insotit de un pachet de masuri pentru respectarea termenelor procedurale care sunt cuprinse acum in legislatie, si o componenta pe partea de procedura, care priveste Agentia Nationala de Achizitii Publice, unde controlul ex-ante, cel specific pentru aceste tipuri de proceduri, dorim sa il disciplinam, inclusiv cu un sistem de sanctiuni pentru personalul care este implicat in acest proces de exercitare a controlului", a spus Marcel Bolos la inceputul sedintei de Guvern.
Ministrul a mentionat ca in acest proiect de act normativ se regaseste si sistemul de sanctiuni pentru nerespectarea termenelor, astfel incat intarzierile care exista acum in procedurile de achizitie publica sa nu mai fie un impediment pentru nerespectarea proiectelor, iar derularea procedurilor de achizitie publica sa poata fi asigurate intr-un termen rezonabil.
Ministrul Fondurilor Europene a subliniat ca are in lucru si proiectul referitor la simplificarea procedurilor de achizitie.
"Urmarim ca la nivelul beneficiarilor sa instituim acest sistem de responsabilizare, pana la urma, a celor care deruleaza proiectele cu fonduri europene. (...) Unele dintre aceste proceduri (de reavizare - n.r.) pot sa fie simplificate, pentru ca o simpla solicitare de reavizare nu trebuie considerata ca si un aviz initial, deci procedura nu ar trebui sa fie parcursa inca o data de catre agentiile de mediu. (...) E o sarcina pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, acela de a asigura debirocratizarea si simplificarea procedurala pentru proiectele cu fonduri europene", a afirmat Marcel Bolos.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ACADTeraSteelALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere