Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - One United: Cererea de anulare a autorizatiei One Peninsula, respinsa de Tribunal
One United: Cererea de anulare a autorizatiei One Peninsula, respinsa de Tribunal
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 04 Iul 2023 10:44
Conducerea One United Properties SA informeaza piata ca Tribunalul Bucuresti a respins cererea formulata de reclamantii din dosarul avand nr. 34643/3/2020, in cadrul careia autorizatia de construire eliberata pentru realizarea proiectului One Peninsula (impreuna cu decizia etapei de incadrare, certificatele de urbanism, avizul de defrisare si mai multe planuri urbanistice zonale) au fost contestate de mai multe persoane fizice care locuiesc in imprejurimi, solicitand anularea a acestora. Tribunalul Bucuresti a respins cererea ca fiind neintemeiata si a dispus obligarea reclamantilor la plata cheltuielilor judiciare suportate de One Peninsula in cadrul acestui dosar. Hotararea instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.
"Societatea saluta hotararea favorabila emisa de Tribunalul Bucuresti, care mentine valabilitatea autorizatiilor care au stat la baza dezvoltarii One Peninsula. One Peninsula este un complex rezidential de mica inaltime, care reprezinta o premiera pe piata imobiliara romaneasca. Situat pe Strada Navigatorilor nr. 15, ansamblul One Peninsula se bucura de toate avantajele cartierului Floreasca, oferind locuitorilor sai privelisti asupra lacului Floreasca, dar si linistea si intimitatea specifice zonelor din afara oraselor, chiar in inima Capitalei", arata un comunicat One United Properties, semnat de Victor Capitanu, Membru executiv al Consiliului de Administratie.
Conform dezvoltatorului, One Peninsula este primul complex rezidential din Bucuresti cu sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente sisteme din punct de vedere energetic, mai curat din perspectiva mediului inconjurator si unul dintre cele mai rentabile sisteme disponibile de utilizare a spatiului. Solutiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de sera care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantitati semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau carbunele, ele functioneaza la un cost mai mic si sunt mult mai curate.
Prin urmare, costurile pentru incalzirea si racirea prin intermediul solutiilor de tip geoexchange sunt mai mici decat cele rezultate din utilizarea solutiilor traditionale, fiind posibila totodata si predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung.
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
noark
SIGM
EDIT-Structural
concelex
quadratum
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
BogArt
CDS
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
konsent
viarom
SSAB
leviatan
Ubitech
rigips
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander